Košarka

Tyronn Lue: 'Leonarda ćemo koristiti u trokutu kao Jordana i Bryanta'

Matej Kačan • ponedjeljak, 21.12.2020.
Tyronn Lue: 'Leonarda ćemo koristiti u trokutu kao Jordana i Bryanta'

Iako je i prošle sezone bio u LA Clippersima kao pomoćnik Docu Riversu, Tyronn lue najavljuje promjene u sistemu igre sad kad je postao glavni trener ekipe, a one se tiču Kawhija Leonarda...

Mnogi su uspoređivali način igre Kawhija Leonarda u prošle dvije sezone s onim Michaela Jordana. Vrhunska obrana, gotovo nepogrešiv šut s poludistance i "killer" instinkt svakako podsjećaju na najboljeg košarkaša ikad, a to vise i u stožeru Clippersa.

Tako Tyronn Lue najavljuje da će Clippersi ove sezone malo mijenjati svoje napadačke setove i sustav pa će dodati nekoliko akcija iz poznatog trokut napada koji je Phil Jackson koristio s Jordanom i Kobejom Bryantom.

"Moramo ubaciti dva-tri seta iz trokuta i dozvoliti Kawhiju da igra u tim prostorima gdje su igrali i Jordan i Kobe. On obožava ta dva igrača, poštuje ih i ugleda se na njih pa ga želimo staviti u poziciju iz koje će uspjeti", kazao je Lue.

Trener koji je vodio Cleveland Cavalierse i LeBrona Jamesa do naslova NBA prvaka svakako zna kako se ponašaju najveće zvijezde i kako funkcionira trokut jer je jedan od rijetkih koji je imao priliku biti suigrač i Jordana u Wizardsima i Bryanta u Lakersima.

"Imao sa sreću igrati s njima, ali sam i igrao u trokutu pa pokušavam to naučiti njega i ekipu. Mislim da je trokut zanemarena umjetnost. Čvrsto vjerujem u filozofiju da treba raditi na onome što druge ekipe odbacuju i dopuštaju. Mnoge ekipe puštaju i oslobađaju šut za dva s poludistance, zašto ne raditi na tome što se ostavlja", kazao je Lue.

Pitanje je kako će se ove izjave svidjeti drugoj zvijezdi Clippersa, Paulu Georgeu. Naime, on je između dvije sezone govorio kako je prošle sezone krivo iskorišten te da želi više akcija s loptom u rukama gdje će igrati pick, a filozofija trokuta se baš i ne temelji na takvim akcijama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!