Rukomet

Šoštarić: 'Sada kada smo došli na SP, želimo doći u situaciju da se borimo za OI'

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.12.2020.
Šoštarić: 'Sada kada smo došli na SP, želimo doći u situaciju da se borimo za OI'
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić ponosan je na napravljeno na Europskom prvenstvu. Smatra kako ovo nije vrhunac i da Hrvatska može ići naprijed...

Osjećaj ponosa, Nenad Šoštarić kreirao je ovu lijepu rukometnu priču. Hrvatski izbornik sretan je zbog ostvarenog, ali nada se da će to dovesti do pomaka u ženskom sportu u Hrvatskoj.

"Neopisivo još uvijek. Znate ono kada napravite sve i dajete sve od sebe koliko ste na kraju prazni. Mi smo izuzetno sretni i zadovoljni što smo napravili hrvatski narod ponosnim u ovim vremenima koja nisu lijepa. Jednostavno očekujemo da ovo napravi neki pomak u ženskom sportu i ženskom rukometu, to bi nam bila najveća nagrada."

Ova reprezentacija stvarana je dugo vremena i ovo je nagrada. Kako kaže Šoštarić, proces koji traje.

"Ja već dugo vremena pričam istu stvar samo tko je htio čuti, čuo je, a tko nije nije, žao mi je. Ovo je proces. I nemojte zaboraviti da vrlo slično, ali s boljim osnovama jer su igrali tada u boljim klubovima, su napravili i dečki u Portugalu na Svjetskom prvenstvu. Naš cilj je vrlo jasan. Sada kada smo došli na Svjetsko prvenstvo, osnovni sljedeći cilj je doći u situaciju da se kvalificiramo na Olimpijske igre. Od toga ne odustajemo, imamo jasne ciljeve."

Koliko dugo može trajati ova reprezentacija?

"Ovo je reprezentacija koja u normalnim europskim uvjetima može igrati sljedećih pet godina bez problema. Za to vrijeme će steći još više iskustva i ljudskog i igračkog, neke će otići van igrati u velikim klubovima i to je onda samo plus svemu tome. Naše je da održimo atmosferu, rekao sam i na zadnjoj pressici EHF-a da je najljepša slika Europskog prvenstva u Danskoj, osim finala gdje su igrale dvije najbolje ekipe, hrvatska reprezentacija. Osmjesi tih cura, način na koji su živjele 20-30 dana. Vratili smo sport sportu. Za mene su sport i rukomet osmjeh na licu."

FOTO: Željko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!