Košarka

Večer gustih završnica i iznenađenja, Netsi i Bucksi upisali poraze

Matej Kačan • ponedjeljak, 28.12.2020.
Večer gustih završnica i iznenađenja, Netsi i Bucksi upisali poraze

NBA nedjelja je diljem SAD-a donijela mnoštvo uzbuđenja, utakmica na jednu loptu, ali i iznenađenja pa su tako prvi poraz upisali Brooklyn Netsi, dok su Milwaukee Bucksi izgubili od New York Knicksa...

Iako su Kevin Durant i Kyrie Irving u sjajnoj formi, nekad je morao doći trenutak prvog poraza za Brooklyn Netse. Ipak, malo tko je očekivao da će on doći od Charlotte Hornetsa. Ipak, Hornetsi su nakon podjednakog prvog poluvremena odigrali sjajnu treću dionicu i početak četvrte.

Gordon Hayward je preuzeo uzde ekipe i poveo je i do dvoznamenkaste prednosti koja dolazi i do 16 razlike, ali su Netsi pred kraj krenuli u pokušaj povratka koji donosi 101:99 manje od dvije minute do kraja. No, Hornetsi su izdržali i posljednji nalet te su slavili sa 106:104 uz 28 poena i sedam asistencija Haywarda, dok je kod Netsa 29 ubacio Durant.

Vrlo uvjerljiv poraz upisali su i Milwaukee Bucksi koji su odigrali katastrofalnu utakmicu, a posebno drugu četvrtinu protiv Knicksa. New York je u drugoj napravio 13 od ukupno 20 poena razlike te je lako došao do prve pobjede sa 130:110 s 29 poena Juliusa Randlea te 27 Elfrida Paytona.

Iznenađenje je i visok poraz Philadelphia 76ersa koji nisu imali šanse na gostovanju kod dinamičnih i vrlo raspoloženih Cleveland Cavaliersa koje je do 118:94 pobjede vodio Andre Drummond sa sjajnih 24 poena i 14 skokova, dok je Colin Sexton dodao 22.

Drugi poraz su upisali Boston Celticsi koji u na gostovanju kod Indiana Pacersa imali zaostatak kroz gotovo cijelo drugo poluvrijeme da bi preokrenuli i došli do 107:106, ali je Domantas Sabonis 1.8 sekundi do kraja zabio koš, dobio bacanje koje je promašio, ali su zadnji napad promašili i Celticsi pa Pacersi slave.

Sabonis je zabio 19 poena uz 10 skokova, ali je prvo ime bio Malcolm Brogdon koji je vodio Pacerse s 25 poena. 25 je ubacio Jayson Tatum kod Celticsa koji je uhvatio i 11 skokova.

Do prve pobjede su napokon stigli Golden State Warriorsi koji su protiv Chicago Bullsa slavili 129:128 nakon trice za pobjedu, ali strijelac nije bio Stephen Curry. Dok je obrana bila fokusirana samo na njega, Curry je uručio loptu Damionu Leeju koji je pogodio najveći šut svoje dosadašnje NBA karijere. Ipak, prvo ime jest bio Curry s 36 poena i šest asistencija.

Pobjede su upisali i NO Pelicansi protiv SA Spursa se Orlando Magic protiv Washington Wizardsa, a najlakše poslove su u najkasnijim terminima imali Phoenix Sunsi i LA Lakersi. Iako i dalje bez Darija Šarića, Sunsi su se lako obračunali s Kingsima sa 16 poena viška te 22 poena Mikala Bridgesa, 21 Camerona Johnsona te 20 Deina Bookera.

Prvaci Lakersi su igrali bez Anthonyja Davisa, ali su igrali protiv Minnesote kojoj je nedostajao Karl-Anthony Towns pa su svoj zadatak odradili lako i uvjerljivo s velikih 127:91. Već nakon prvog poluvremena je bilo 22 razlike pa je dalje sve bilo rotiranje i odrađivanje.

Kyle Kuzma je kod Lakersa ubacio 20 poena, dok je LeBron James imao 18 poena te devet skokova. Kod Wolvesa je prednjačio prvi izbor drafta Anthony Edwards s 15 poena, ali i slab šut iz igre od 6/21.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!