Zimski sportovi

Cochran-Siegle do pobjede u Bormiju

Matej Kačan • utorak, 29.12.2020.
Cochran-Siegle do pobjede u Bormiju

Utrka superveleslaloma koja se u talijanskom Bormiju trebala voziti u ponedjeljak je odgođena i odrađena u utorak, a do pobjede je stigao američki skijaš Ryan Cochran-Siegle...

Odgođeni superveleslalom koji se u Bormiju trebao voziti u ponedjeljak je odrađen u utorak, a do pobjede je stigao američki skijaš Ryan Cochran-Siegle koji je stazu prošao za minutu, 29 sekundi i 43 stotinke.

Super-G je odgođen jer je u noći s nedjelje na ponedjeljak krenula snježna mećava koja je nanijela dosta snijega na stazu koji se nije mogao otkloniti na vrijeme, a ni uvjeti u ponedjeljak ujutro nisu bili zadovoljavajući.

Drugi je u cilj stigao Austrijanac Vincent Kriechmayr koji je tako došao na treće mjesto ukupnog poretka u disciplini, a prvi je i dalje Mauro Caviezel koji je u Bormiju završio peti sa sekundom i 36 stotinki zaostatka za Amerikancem.

Četvrto i peto mjesto zauzeli su Norvežani Adrian Smiseth Sejersted te Aleksander Aamodt Kilde, dok je prvi na startnoj listi, Francuz Alexis Pinturault u cilj stigao 12.

To mu je bilo dovoljno da s 22 nova boda zadrži prvo mjesto u ukupnom poretku za Veliki kristalni globus, ali je Kilde smanjio zaostatak na samo 37 bodova. U srijedu će se na istom skijalištu voziti spust.

Bormio, Super-G (M):
1. Ryan Cochran-Siegle (SAD) 1:29.43
2. Vincent Kriechmayr (AUT) +0.79
3. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) +0.94
4. Aleksander Aamodt Kile (NOR) +1.18
5. Mauro Caviezel (ŠVI) +1.36

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!