Košarka

Šarić se vratio s 10 poena, Zubac dobar u deklasiranju Wolvesa

Matej Kačan • srijeda, 30.12.2020.
Šarić se vratio s 10 poena, Zubac dobar u deklasiranju Wolvesa

U dvije utakmice s utorka na srijedu u NBA su sudjelovali i hrvatski košarkaši, a ističemo povratak Darija Šarića na parkete. Šarić je u prvom ovosezonskom nastupu postigao 10 poena u uvjerljivoj pobjedi Sunsa...

Phoenix Sunsi nastavljaju sa svojim dobrim ulaskom u sezonu. Do treće pobjede i 3-1 omjera Sunsi su stigli na vrlo uvjerljiv način, s čak 25 poena viška protiv New Orleans Pelicansa koji su pali na 2-2. Nakon prve dionice u egalu. Sunsi su najveći dio razlike postigli u drugoj četvrtini koju su dobili s 35:15.

Išla je razlika i do najvećih plus 40 za Sunse, ali ulaskom rezervnih igrača su Pelicansi ipak smanjili do 111:86. S 21 poenom je Phoenix vodio Jae Crowder, dok je 16 uz 12 skokova dodao Deandre Ayton. Dario Šarić se vratio te je u prvom nastupu igrao 14 minuta uz šut iz igre 3/4 (2/3 za tri, 2/2 bacanja) za 10 poena i četiri skoka.

Gotovo pa jednako uvjerljivi bili su i LA Clippersi koji su u susret protiv Minnesota Timberwolvesa krenuli sporo, rano upali u rupu od devet poena zaostatka, ali je sve do kraja pripalo njima te su se dobro oporavili od povijesnog poraza protiv Mavericksa. Clippersi su i dalje bez Kawhija Leonarda, ali su svejedno s 23 poena viška svladali Minnesotu koja je bez Karl-Anthonyja Townsa.

Najveći je teretna sebe preuzeo Paul George s 18 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je Lou Williams ubacio 20. Ivica Zubac je za 18 i pol minuta šutirao iz igre 5/7 te zabio oba bacanja za 12 poena, a uhvatio je četiri skoka i podijelio tri blokade.

NBA:
Phoenix Suns - NO Pelicans 111:86
LA Clippers - Minnesota Timberwolves 124:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!