Košarka

Šarićevi Sunsi bolji od Bojanovog Jazza, Hrvati nisu briljirali

Matej Kačan • petak, 01.01.2021.
Šarićevi Sunsi bolji od Bojanovog Jazza, Hrvati nisu briljirali

U novogodišnjoj noći se igrao velik broj NBA utakmica, a posebno zanimljiv bio je susret dva hrvatska predstavnika Bojana Bogdanovića i Darija Šarića...

Oni koji su Novu godinu dočekali kod kuće uz NBA, imali su prilike pogledati hrvatski dvoboj u ligi. Naime, susreli su se Phoenix Suns Darija Šarića te Utah Jazz za koji nastupa Bojan Bogdanović.

Oba hrvatska predstavnika nisu briljirala, a Šarić je bolji bio i na osobnom i na momčadskom planu. Sunsi su bili uvjerljivi te su u prvoj četvrtini preuzeli prednost koji će braniti do kraja. Dobra momčad Phoenixa skočila je na 4-1 omjer, po prvi put nakon 2009.

Bilo je uvjerljivih 106:95 za Phoenix koji je šutirao preko 40 posto za tricu i preko 50 posto ukupno, a predvodio ga je Devin Booker s 25 poena i sedam asistencija. Po 16 su dodali Jae Crowder i Mikal Bridges, dok je Šarić s klupe šutirao loših 1/7 iz igre za 18 minuta te je postigao pet poena (trica i dva bacanja) uz pet skokova.

Nije se proslavio ni Bogdanović koji je za malo manje od 29 minuta ostao bez ubačaja iz igre (0/5) te je sva tri poena zabio iz bacanja, a uhvatio je jedan skok i podijelio jednu asistenciju. 23 poena kod Jazza upisao je Donovan Mitchell.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!