Košarka

Hawksi iznenadili Netse, Detroit i Washington do prvih pobjeda

Matej Kačan • subota, 02.01.2021.
Hawksi iznenadili Netse, Detroit i Washington do prvih pobjeda

Prva NBA večer u 2021. godini ponudila je oravo bogatstvo utakmica od kojih su neke završile velikim iznenađenjima, a dvije su ekipe ostvarile svoje prve pobjede sezone...

Zahvaljujući furioznom početku utakmice i obrani koja je u prvih 12 minuta dozvolila Bostonu samo 12 poena, Detroit Pistonsi uspjeli su stvoriti razliku koju do kraja neće ispustiti te su slavili s 96:93 te su tako došli do svoje prve pobjede u sezoni.

jerami Grant je bio prvo ime i najzaslužniji za pobjedu s 24 poena, a skakački se istaknuo Mason Plumlee s osam poena i čak 17 uhvaćenih lopti. Celticsima nije bilo dovoljno 25 poena, sedam skokova i devet asistencija Jaylena Browna, kao ni 28 poena Jaysona Tatuma.

do prve pobjede su napokon došli i Washington Wizardsi koji su bez Russella Westbrooka deklasirali Minnesotu zahvaljujući dominantnoj partiji od početka do kraja. Nije bilo izjednačenja ni promjena vodstva, Wizardsi su vodili od prvog do zadnjeg napada te su slavili sa 130:109.

Bradley Beal je s 31 poenom predvodio pobjednike, dok je 18 dodao Thomas Bryant. Kod Timberwolvesa i dalje nema Townsa, a 21 poen je ubacio Malik Beasley uz 17 Anthonyja Edwardsa i Naza Reida.

Poprilično iznenađenje je pobjeda Atlanta Hawksa koji su jako zrelom i stabilnom igrom svladali Brooklyn Netse u najjačem sastavu i to usred Brooklyna. Hawksi su također imali vodstvo kroz svih 48 minuta te su na kraju stigli i do uvjerljivih 114:96 uz 23 poena De'Andrea Huntera te 21 Traea Younga. Kod netsa je 28 ubacio Durant.

Teže od očekivanog su LA Lakersi svladali San Antonio Spurse koji su igrali i bez LaMarcusa Aldridgea. Za 109:103 pobjedu su se morali aktivirati oni najbolji pa je LeBron James ostvario triple-double od 26 poena, 11 skokova i 10 dodavanja, dok je Anthony davis ubacio 34 poena uz 11 skokova.

Milwaukee Bucksi su uvjerljivo razbili Chicago Bullse sa 126:96 uz 29 poena, 12 skokova i osam dodavanja Giannisa Antetokounmpa, dok je Damian Lillard s 34 poena vodio Blazerse do 123:98 pobjede nad GS Warriorsima kojima nije pooglo ni 26 poena Stephena Curryja. Do pobjede nad Hornetsima su stigli osakaćeni Memphis Grizzliesi.

U dvoboju dviju ekipa koje pucaju na gornji dom svojih konferencija vidjeli smo jake obrane, ne previše poena i pravu, borbenu košarku koja priliči doigravanju. U takvoj igri bolje su se snašli Dallas Mavericksi koji su od početka dominirali nad Miami Heatom te su tek u posljednjoj četvrtini popustili i dozvolili smanjenje prednosti na konačnih 10 poena razlike i 93:83.

Luka Dončić je bio fantastičan s 27 poena, 15 skokova i sedam dodavanja, dok je Tim Hardaway Jr. dodao 18 poena. Kod Heata je Bam Adebayo zabio 19 poena i uhvatio 11 lopti, dok je Avery Bradley zabio 15.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!