Nogomet

Papa Franjo: 'Maradona je bio poeta, veliki prvak'

Matej Kačan • subota, 02.01.2021.
Papa Franjo: 'Maradona je bio poeta, veliki prvak'

Svoje osjećaje i uspomene na Diega Armanda Maradonu je podijelio i jedan od njegovih najpoznatijih zemljaka, Sveti Otac Franjo...

Svijet i dalje žali i oprašta se od Diega Maradone koji je cijeloj Argentini donio toliko slave i radosti. Jedan od najpoznatijih žitelja negovog naroda je Papa Franjo koji je za talijanske medije progovorio o svojoj povezanosti s Maradonom.

"Upoznao sam Maradonu na humanitarnoj utakmici 2014. Sa zadovoljstvom se sjećam svega što je radio za zakladu koja brine za potrebite diljem svijeta. Na terenu je bio poeta, veliki šampion koji je dao radost milijunima ljudi, kako u Argentini, tako i u Napolju. No, bio je i vrlo krhak čovjek", kazao je Sveti Otac.

Papa Franjo je podijelio i svoju osobnu vezu uz Maradonu i radost koju mu je donio uspjeh Argentine tijekom teškog vremena u osobnom životu.

"Imam osobnu uspomenu vezanu za SP 1986., ono koje je Argentina osvojila zahvaljujući Maradoni. Bio sam u Frankfurtu, bilo je to teško vrijeme za mene. Učio sam jezik i skupljao materijale za rad. Nisam mogao gledati finale i tek sam sljedeći dan saznao da je Argentina pobijedila Njemačku, kad je japanski dječak na ploču napisao 'Živjela Argentina' tijekom lekcije njemačkog. Pamtim to kao pobjedu u usamljenosti jer nisam imao nikoga da podijelim svoju radost zbog te pobjede. Usamljenost te čini samim, ali ono što radost čini predivnom je mogućnost da je podijeliš", kazao je papa.

On je, kao i svi Argentinci, bio potresen kad je čuo da je Maradona umro, a stupio je u kontakt s obitelji legendarnog nogometaša.

"Kad su mi rekli za Maradoninu smrt, molio sam se za njega te sam obitelji poslao krunicu uz nekoliko riječi utjehe", otkrio je Sveti Otac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!