Nogomet

Jakobušić: 'Niko je bio moj prvi i jedini izbor od samog početka'

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.01.2021.
Jakobušić: 'Niko je bio moj prvi i jedini izbor od samog početka'
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Hajduk je riješio pitanje sportskog direktora, Mindaugas Nikoličius preuzeo je tu funkciju nakon dogovora s predsjednikom Lukšom Jakobušićem...

Mindaugas Nikoličius novi je sportski direktor Hajduka. Da će to postati, bilo je izvjesno nakon što je raskinuo ugovor s Goricom, a Hajduk je tražio upravo sportskog direktora te je već ranije kontaktirao Nikoličiusa.

"Ovo je za mene velika čast i odgovornost. Želio bih zahvaliti ljudima u Gorici, napravili smo zajedno velike stvari. Jako sam ponosan na to razdoblje. Imao sam puno ponuda u tri godine, ali bio sam fokusiran na Goricu i kako dostići dobar rezultat. Kada je došla ponuda Hajduka, nisam dvojio, to je za mene veliki izazov. Vjerujem u sebe, a za mene je ovo mogućnost za napraviti korak više u Hrvatskoj", istaknuo je Nikoličius.

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić objasnio je kako je dogovoren dolazak Nikoličiusa u Hajduk.

"Niko je bio moj prvi i jedini izbor od samog početka. Čekao sam da završi jesenski dio sezone i nakon toga sam mu pristupio. Htio sam vidjeti da li se razumijemo. Rekao mi je da nema nikakvih problema vezanih za ugovor s Goricom, a ukupno smo odradili tri sastanka. U jednom trenutku sam vidio da dijelimo iste vrijednosti i iste ideje gdje je Hajduk i gdje treba biti. Imao je u Gorici samostalnost, to će imati i ovdje. Svjestan je gdje dolazi."

Pred Nikoličiusom je težak posao, trebat će stabilizirati momčad, pojačati je, riješiti se onih kojima tu nije mjesto.

"Teško mi je reći što ću prvo napraviti. Moram vidjeti prvo kako klub funkcionira. Pričat ću sa svakim igračem osobno, da vidim kako se osjeća ovdje. Zatim ću pričati sa svim članovima stručnog stožera. Vjerujem da je kvaliteta momčadi dobra, ali mislim da nije dobro izbalansirana. Uvijek je teško biti uspješan kada je to tako. Imam i plan kako napraviti ovaj klub uspješnim. Moramo stabilizirati momčad, imati jasne ciljeve gdje želimo doći."

Jakobušić je prokomentirao i situaciju s Marijom Vuškovićem i Mijom Caktašem.

"Razgovarao sam s Caktašem preko praznika. Nismo se razgovarali o novcu. On bi htio vidjeti moju viziju i misiju, ali uz dužno štovanje on je ipak samo igrač. On je može čitati na skupštini. Tu je novi sportski direktor, on će razgovarati. U ovom trenutku on i menadžer su mi dali do znanja da rade na transferu. Vušković je najinteresantniji, ali, kako sam i spomenuo prije, volio bih da zatvorimo financije bez prodaje Vuškovića. Prodat ćemo ga ako dođe ponuda koja je poslovno ispravna. Rekao sam da nam trebaju dvije europske grupne faze da bi se konsolidirali i da više ne moramo prodavati."

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!