Košarka

Panathinaikos otpustio trenera Vovorasa

Matej Kačan • ponedjeljak, 04.01.2021.
Panathinaikos otpustio trenera Vovorasa
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Loši rezultati Panathinaikosa u ovosezonskom izdanju Eurolige rezultirali su raskidom suradnje s dosadašnjim trenerom Georgiosom Vovorasom koji je od ponedjeljka bez posla...

Panathinaikos od početka sezone ne može uhvatiti pravu formu, u Euroligi je na 5-11 te je tek sjena slavnog kluba koji je podizao naslove prvaka. Tako loša jesen 2020. godine rezultirala je raskidom suradnje s trenerom Georgisom Vovorasom.

Grk je u Panathinaikosu bio asistent od 2021. do 2014. pa opet od 2016., a dva puta je obnašao dužnost privremenog glavnog trenera prije nego što je u ruke dobio ekipu za stalno te je brzo dobio otkaz. Panathinaikos je u posljednjih pet euroligaških susreta upisao četiri poraza.

Zahvalnica je Vovorasu uručena tri dana prije utakmice Panathinaikosa protiv Zenita i nekadašnjeg trenera Zelenih Xavija Pasquala. Klub se priopćenjem zahvalio treneru, trener se izjavom zahvalio klubu i putevi su se razišli.

Ime novog trenera još nije poznato, ali zna se tko golica maštu navijačima Panathinaikosa. Od ovog ljeta je slobodan Željko Obradović, čovjek koji je od atenskog kluba stvorio dinastiju te je osvojio četiri naslova prvaka sa zelenima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!