Košarka

Katastrofalan poraz Jazza kod Netsa, Bogdanović nije imao svoj dan

Branimir Korać • srijeda, 06.01.2021.
Katastrofalan poraz Jazza kod Netsa, Bogdanović nije imao svoj dan

Dvojica Hrvata u NBA ligi noćas su bili u akciji i upisali poraze, Niti Bojan Bogdanović, niti Ivica Zubac nisu se istaknuli dobrim nastupom...

Katastrofalan poraz upisao je Utah Jazz u gostima kod Brooklyn Netsa. Nitko nije očekivao takav rasplet, posebno jer Netsi nisu mogli računati na Kevina Duranta koji je u karanteni zbog izloženosti koronavirusu.

Međutim od početka susreta Netsi su dominirali, Jazz je bio neraspoložen i vrlo brzo je ušao u veliki minus. U nastavku susreta ništa nije govorilo da bi se mogao vratiti, Donovan Mitchell bio je praktički usamljen u pokušaju da dovede utakmicu u neke neizvjesne vode.

Brooklyn je s druge strane odigrao možda i svoju najbolju utakmicu ove sezone. Kyrie Irving bio je vrlo raspoložen i imao je iza sebe niz igrača koji su ga pratili.

Bojan Bogdanović nije imao svoj dan. Netsi su ga dobro zatvorili i za 27 minuta upisao je tek četiri poena (2/4 za dva, 0/3 za tri) čemu je dodao tri skoka. Mitchell je goste predvodio s 31 poenom, Jordan Clarkson dodao je 12 poena, a Rudy Gobert deset poena i 11 skokova.

U ogromnoj pobjedi 130:96 najbolji kod Netsa bili su Kyrie Irving s 29 poena (5/7 trica), šest skokova i pet asistencija, Caris LeVert s 24 poena i pet asistencija te Jake Allen s 19 poena i 18 skokova.

San Antonio Spursi odnose veliku pobjedu iz Los Angelesa gdje su svladali Clipperse sa 116:113. Mogli su i uvjerljivije do pobjede, imali i 24 poena prednosti, ali Clippersi su prijetili, no nisu se uspjeli u potpunosti vratiti u utakmicu.

Na kraju se pružila prilika, kod vodstva gostiju 115:113 imali su domaćini dva napada, ali trice Williamsa i Kennarda nisu ušle. Zatim je Mills ubacio jedno bacanje, dobili su Clippersi još jednu priliku, no trica Leonarda za produžetak također nije ušla.

Patty Mills predvodio je Spurse s 27 poena (8/12 trica), a Dejounte Murray dodao je 21 poen, pet skokova i pet asistencija. Luka Šamanić nije ulazio u igru. Kod Clippersa Leonard je ubacio 30 poena uz deset asistencija, Nicolas Batum 21 poen uz devet skokova, a Patrick Beverley dodao je 20 poena (6/9 trica), osam skokova i osam asistencija. Ivica Zubac za 19 minuta ubacio je dva poena (1/1 za dva) uz osam skokova.

Iznenađenje se dogodilo u Portlandu gdje su Blazersi imali i 20 poena prednosti pa na kraju ipak izgubili od Chicaga. Samo u prvoj dionici Blazersi su izgledali jako dobro i onako kako bi trebali, nastavak nije bio na toj razini. Susret je prelomila trica Zacha LaVinea u samoj završnici, odmah je tricom uzvratio i Damian Lillard, a nakon što je Coby White ubacio dva slobodna za 111:108, Carmelo Anthony šutirao je tricu za produžetak i nije pogodio.

Kod Chicaga su se istaknuli White s 21 poenom i deset skokova te Otto Porter s 19 poena i 13 skokova. Kod Portlanda CJ McCollum ubacio je 26 poena (6/14 trica) uz pet skokova, Damian Lillard 24 poena uz devet asistencija i pet skokova te Jusuf Nurkić 12 poena uz 11 skokova i šest asistencija.

Zanimljivo je bilo u Memphisu gdje su Lakersi na kraju slavili 94:92. U tijesnom susretu i jedni i drugi imali su svojih dobrih faza, a u završnici su aktualni prvaci izdržali nalet domaćina i sačuvali vodstvo.

Po 26 poena upisali su LeBron James (11 skokova, sedam asistencija) i Anthony Davis (deset skokova). Kod Memphisa po 13 poena ubilježili su Jonas Valančiunas (11 skokova), Dillon Brooks (pet skokova) i Gorgui Dieng.

Još jedna sjajna večer Nikole Jokića u pobjedi Denvera protiv Minnesote. Timberwolvesi imaju problema bez Karl-Anthonyja Townsa, ali se nisu predavali i tek u završnici susreta su posustali i upisali poraz.

Jokić je ubacio 35 poena uz 15 skokova i šest asistencija dok je Will Barton dodao 20 poena i sedam skokova. Kod poraženih D'Angelo Russell upisao je 33 poena i 11 asistencija, a Juancho Hernangomez 25 poena (5/8 trica) uz osam skokova.

NBA:
Brooklyn Nets - Utah Jazz 130:96
Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 113:116
Portland Trail Blazers - Chicago Bulls 108:111
Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 92:94
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 123:116

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!