Nogomet

Slaven Bilić u Kini pronašao novi angažman

Branimir Korać • srijeda, 06.01.2021.
Slaven Bilić u Kini pronašao novi angažman

Slaven Bilić nije bio dugo bez kluba. Nakon što je prije tri tjedna dobio otkaz u WBA, novi angažman pronašao je u kineskom Beijing Guoanu...

U kratkom razdoblju i drugi hrvatski stručnjak napustio je Europu i preselio u kinesku ligu. Ivan Leko prošlog tjedna preuzeo je Shanghai SIPG, a sada je Slaven Bilić prihvatio izazov u Beijing Guoanu.

Bilić je stavio potpis na dvogodišnji ugovor i naslijedio Brunu Genesia, bivšeg trenera Lyona. Genesio je odradio dobar posao, završio je kao treći u kineskom prvenstvu i igrao četvrtfinale Azijske lige prvaka, no to nije bilo dovoljno i ugovor nije produžen.

Biliću ovo neće biti prvi angažman u Aziji, naime jedno vijeme bio je trener Al Ittihada i to mu je jedino iskustvo van europskog nogometa. U Europi je još trenirao Hajduk, Lokomotiv Moskvu, Bešiktaš i West Ham prije preuranjeg otkaza u WBA.

Osim Bilića i Leke, malo je nedostajalo da Hrvatska ima i trećeg trenera u Kini, Goran Tomić bio je blizu angažmanu u Guangzhou R&F, ali pandemija koronavirusa se ispriječila realizaciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!