Nogomet

Tomasov Rizespor teško stradao od Bešiktaša, Hatayspor poražen od Genclerbirligija

Jan Šneler • srijeda, 06.01.2021.
Tomasov Rizespor teško stradao od Bešiktaša, Hatayspor poražen od Genclerbirligija
Foto: Pixsell

Odigrano je šest utakmica 17. kola turske Super Lig, a do velike pobjede stigla je vodeća momčad Bešiktaš koja je niz Tomasovog Rizespora produljila na tri utakmice bez pobjede...

Vodeća momčad turske Super Lig došla je do velike pobjede u 17. kolu protiv Rizespora. Poraženi sastav vodi hrvatski trener Stjepan Tomas čija momčad već tri utakmice ne zna za pobjedu.

Bešiktaš je od prve minute bio bolja momčad te je već u prvom dijelu došao do vrijednog vodstva. Oba pogotka postigao je Cyle Larin. U nastavku susreta Rizespor se malo trgnuo, pokušali su gosti nešto kreirati, ali nije išlo.

Bešiktaš je bio neumoljiv te je već u 56. minuti Oguzhan Ozyakup povećao na 3:0. Svoj treći pogodak Larin je postigao u 79. minuti, a točku na i postavio je Ajdin Hašić u 89. minuti. Dodajmo kako je Dario Melnjak igrao za goste sve do 86. minute.

Šestoplasirana momčad Hatayspor doživjela je teški poraz kod Genclerbirligija. Gosti su poveli u 25. minuti preko Aarona Boupendze, ali ključno je bilo isključenje Munira u 43. minuti.

Domaći su pogotkom iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi stigli do izjednačenja. Strijelac je bio Robert Piris koji je s bijele točke poentirao i u 54. minuti. Konačnih 3:1 postavio je Giovanni Sio u 84. minuti.

Dodajmo kako su do minimalnih pobjeda stigli Trabzonspor i Bašakšehir. Trabzonspor je slavio pogotkom Caleb Ekubana, dok je pobjednički gol za Bašakšehir zabio Fredrik Gulbrandsen.

Super Lig (Turska), 17. kolo:
Denizlispor - Kayserispor 0:1
Bašakšehir - Erzurum 1:0
Genclerbirligi - Hatayspor 3:1
Trabzonspor - Goztepe 1:0
Antalyaspor - Karagumruk 3:1
Bešiktaš - Rizespor 6:0

FOTO: Slavko Midžior/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!