Košarka

Spursi nadigrali prvake u Los Angelesu, Dallasu pobjeda u produžetku u Denveru

Branimir Korać • petak, 08.01.2021.
Spursi nadigrali prvake u Los Angelesu, Dallasu pobjeda u produžetku u Denveru

Noćašnji program u NBA ligi donio je pet utakmica, a najneizvjesnije bilo je u Denveru gdje su Nuggetsi poraženi u produžetku...

Los Angeles Lakersi upisali su treći ovosezonski poraz, ovaj put u Staples Centreu svladao ih je San Antonio. Tako je prekinut niz pobjeda aktualnih prvaka, ovo je bio susret u kojem su jednostavno Spursi bili bolji konstantno su vodili i zasluženo slavili.

Samo jednom u cijelom susretu uspjeli su Lakersi izjednačiti i to na kraju treće dionice kada je seriju 10:2 skokom u napadu i polaganjem za 89:89 zaokružio Montrezl Harrell. Ipak nije dugo trebalo da se Spursi opet odvoje, u zadnjoj dionici imali su u nekoliko navrata i 14 poena prednosti te su u konačnici zasluženo slavili.

U pobjedničkom sastavu LaMarcus Aldridge ubacio je 28 poena uz pet skokova, a DeMar DeRozan 19 poena uz osam asistencija. Luka Šamanić nastupio je u zadnjoj minuti bez ikakvog učinka.

Kod Lakersa LeBron James ubacio je 27 poena uz 12 asistencija i šest skokova, Anthony Davis 23 poena uz deset skokova, a Kyle Kuzma 13 poena uz deset skokova.

Memphis je upisao novi poraz i itekako se vidi koliko mu nedostaje Ja Morant. Ovaj put kod kuće je izgubio od Clevelanda koji je u tijesnom dvoboju bio za nijansu bolji i na kraju je odnio pobjedu.

Kod Cavsa su se istaknuli Andre Drummond s 22 poena i 15 skokova dok je Larry Nance ubacio 18 poena uz sto posto šuta 3/3 za dva poena i 4/4 za tricu. Kod Memphisa Jonas Valančiunas upisao je 17 poena i deset skokova, a Brandon Clarke dodao je 14 poena i devet skokova.

Dramatično je bilo u Coloradu gdje je Dallas slavio u produžetku sa 124:117. Mogao je do pobjede i u 48 minuta, ali nije izdržao.

Četiri sekunde prije kraja susreta Luka Dončić pronašao je zaboravljenog Maxa Klebera na trici koji pogađa za 109:107, ali Nuggetsima ostaje dovoljno vremena za zadnji napad, lopta dolazi do Nikole Jokića koji sa sirenom poravnava za produžetak. Tamo je Dallas ipak bio bolji i zasluženo je slavio.

Luka Dončić upisao je 38 poena uz 13 asistencija i devet skokova dok su po 14 poena dodali Dorian Finney-Smith (osam skokova) i Josh Richardson. Kod Nuggetsa Jokić je upisao 38 poena i 11 skokova, a Jamal Murray 21 poen uz devet asistencija.

Netsi su bez Kevina Duranta i Kyrieja Irvinga glatko slavili protiv Philadelphije sa 122:109. Sixersi su tijekom susreta saznali za pozitivan test na koronavirus kod Setha Curryja, nisu bili pravi i glatko su poraženi.

Najbolji kod Netsa bili su Joe Harris s 28 poena (6/9 trica) i šest skokova, Caris LeVert s 22 poena, sedam skokova i deset asistencija te Jarrett Allen s 15 poena i 11 skokova. Kod Sixersa Shake Milton ubacio je 24 poena uz sedam asistencija, a Joel Embiid 20 poena uz 12 skokova.

Najlakši posao imali su Blazersi koji su lakoćom slavili protiv Timberwolvesa. Vrlo brzo su preuzeli kontrolu nad susretom, drugu i treću dionicu dobili su s ukupnih 83:51.

Damian Lillard ubacio je 39 poena uz sedam skokova i asistencija, a na drugoj strani 26 poena djelo je D'Angela Russella.

NBA:
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 109:118
Memphis Grizzlies - Cleveland Cavaliers 90:94
Denver Nuggets - Dallas Mavericks 117:124 (109:109)
Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 122:109
Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 135:117

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!