Rukomet

Štrlek putuje za Španjolsku, Červar ostavio petoricu u Zagrebu

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 08.01.2021.
Štrlek putuje za Španjolsku, Červar ostavio petoricu u Zagrebu
Foto: Pixsell

Osmi dan priprema hrvatske rukometne reprezentacije protekao je mirno. Jutro je bilo rezervirano za novu rundu testiranja. Rezultati će stići tijekom poslijepodneva i večeri s nadom da svi će bii uredni, tj. negativni kao i do sada.

Izbornik Lino Červar je za utakmicu sa Španjolskom 9. siječnja u 18:00 sati u Madridu, odlučio napraviti pet promjena. U Zagrebu će tako ostati i nastaviti trenirati Marin Šego, Lovro Mihić, Marin Šipić, Ivan Martinović i Halil Jaganjac. Put Španjolske idu oni koji su prvi susret gledali s tribina u Poreču – Manuel Štrlek, Ilija Brozović, Šime Ivić i Josip Šarac. Svima njima izbornik želi ponuditi priliku i provjeriti u kakvom su trenutačnom stanju, jer ih je dio bio ozlijeđen, dio bolestan. Naravno i kako se uklapaju u njegova razmišljanja igre, jer u Madrid se ne ide s bijelom zastavom. Dapače, Hrvatska želi novu pobjedu i čuvanje sjajnog ozračja kakvo sada ima.

Susret u Madridu igra se u WiZink Centru (Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid), dvorani koja je stradala u požaru 2001. godine i u potpunosti obnovljena. Danas može primiti 17.453 gledatelja. Trenutačno je dom košarkaških klubova Real Madrid i Estudiantes. Spominjemo to zbog toga jer su Španjolci najavali da će se susret igrati pred 3000 gledaelja. Ostaje da vidimo hoće li to doista biti tako jer Španjolska je upravo najavila novo pooštravanje epidemioloških mjera.

Inače, hrvatska reprezenacija u Madrid putuje u subotu ujutro. Nakon ručka i kraćeg dnevnog odmora slijedi susret s europskim prvacima. Povratak u Zagreb je odmah nakon utakmice u kasnim noćnim satima sa subote na nedjelju.

“Mislim da se uvijek može bolje, problem je što nemamo kontinuitet. Na momente djelujemo jako moćno, a onda gubimo koncentraciju, to je posljedica složene situacije tako da mi moramo pokušati smanjiti broj pogrešaka. Znamo da će ih uvijek biti, a posebno obratiti pažnju na naše najjače oruđe, a to je obrana koja bez obzira da li je duboka ili plitka, dakle 5-1 ili 6-0, ona mora biti iznimno pokretljiva. Moramo biti jaki prije svega kao kolektiv. Moramo dati šansu svima da igraju, i izvući pouku", kaže Lino Červar.

Luka Cindrić jako dobro poznaje Španjolce, s dosta njih igra u Barceloni.

“Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu i da isto tako treba biti u uzvratu. Nadam se da će prije svega svi dobiti šansu da isprobamo neke izbornikove zamisli i opcije. Mislim da stvarno možemo biti zadovoljni i pripreme idu svojim tijekom. Sigurno da je ova utakmica odlična uvertira za Prvenstvo i ono što nas očekuje.“

AUTOR: Hrvatski rukometni savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!