Rukomet

Odgođena i druga utakmica između Švedske i Crne Gore

Mihaela Bradovski • petak, 08.01.2021.
Odgođena i druga utakmica između Švedske i Crne Gore
Foto: Pixsell

Kao što se i očekivalo, Švedska i Crne Gora obje će kvalifikacijske utakmice odigrati u nekom kasnijem terminu. EHF je odlučio odgoditi i drugu utakmicu...

Nakon pozitivnih testova u švedskoj reprezentaciji, EHF je prihvatio zahtjev Šveđana i odgodio njihov put u Crnu Goru i utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Šveđani su uputili zahtjev za odgodom i druge utakmice koja je trebala biti na rasporedu u subotu te je i taj zahtjev riješen u švedsku korist.

Naime švedska reprezentacija i stručni stožer do nedjelje su u izolaciji zbog pozitivnog testa i subotnji susret protiv Crne Gore morala bi odigrati švedska reprezentacija bez igrača koji su već na pripremama za Svjetsko prvenstvo kao i s drugim stručnim stožerom.

"Nakon što je razmotrio stavove obje momčadi i posebno uzeo u obzir rizik daljnjeg širenja COVID-19 među igračima i ljudima oko utakmice, EHF je također odlučio odgoditi subotnju utakmicu na kasniji datum. Igranje ove utakmice dovelo bi Švedsku u tešku situaciju i dovelo bi u pitanje sportsku vrijednost utakmice u aktualnim okolnostima", stoji u obrazloženju.

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!