Košarka

Bogdanović sjajan u velikoj pobjedi Jazza, Šarić i Zubac upisali poraze

Matej Kačan • subota, 09.01.2021.
Bogdanović sjajan u velikoj pobjedi Jazza, Šarić i Zubac upisali poraze

Na tri NBA parketa smo sinoć mogli gledati Hrvate, a izdvajamo Bojana Bogdanovića koji je pronašao pravi šuterski ritam u pobjedi svog Utah Jazza nad Milwaukee Bucksima u koju je Bogdanović ugradio 20 poena...

Iako imaju promjenjivu formu na ulasku u sezonu, Bojan Bogdanović i njegov Utah Jazz pronašli su pravi ritam te su na gostovanju kod Milwaukee Bucksa odradili za franšizu povijesnu šutersku večer u 131:118 pobjedi.

Jazz je vodio kroz gotovo cijeli susret te je postepeno dizao svoju prednost, a neke obrambene probleme sakrila je fantastična trica. Jazz je pogodio 25 šuteva za tri što je rekord franšize, a još je impresivnija širina strijelaca.

Čak pet igrača je zabilo četiri ili više trica, a među njima je i Bogdanović koji je pucao 4/10 za tri, a 7/16 ukupno za 20 poena te pet skokova za 30 i pol minuta. Četiri trice je pogodio i Donovan Mitchell u 32 poena, dok je s klupe 26 uz pet trica donio Jordan Clakrson. Giannis je kod Bucksa s 35 poena bio nedovoljan, 31 uz 10 skokova je dodao Khris Middleton, ali Milwaukee ipak upisuje svoj prvi ovosezonski poraz na domaćem terenu.

Inače mnogo bolji ulazak u sezonu imaju Phoenix Sunsi koji su svoj dobar omjer uprskali neočekivanim porazom od Detroit Pistonsa kojima se uglavnom predviđa dno Istoka. Ipak, Pistonsi su uspjeli nadoknaditi minus od čak 23 poena razlike u prvom dijelu i slaviti nakon produžetka.

Detroit nije gotovo ni vodio u regularnih 48 minuta, ali je u produžetak krenuo s 9:0 te je izborio svoje drugo slavlje u devet utakmica. Imao je Phoenix i šut za pobjedu u regularnom dijelu, ali je Devin Booker bio neprecizan i slabim ulaskom u dodano vrijeme su Sunsi morali potpisati 110:105 poraz.

Dario Šarić je na parketu proveo 28 i pol minuta i za to je vrijeme šutirao slabih 4/12, od čega 2/6 za tricu. Ubacio je 12 poena te je uhvatio šest skokova, a Booker je kod Sunsa ubacio najviše, 23. Kod Pistonsa je sjajan bio Jerami Grant s 31 poenom i 10 skokova.

Veliko vodstvo su prosuli i LA Clippersi koji su protiv Warriorsa imali i 22 poena viška, ali se onda upalio Steph Curry koji je napunio mrežicu gostiju, donio preokret i 115:105 slavlje te je ugradio devet trica u 38 poena, a tome je dodao i 11 asistencija.

Susret je krajem treće i početkom četvrte četvrtine preokrenula klupa Warriorsa, a to znači da na drugoj strani Ivica Zubac nije uživao u svojim minutama s rezervama. Zubac je odigrao 17 minuta te je šutirao tek 1/4 za dva poena i četiri skoka, a Clippersi su s njim na parketu ostvarili minus 26 poena razlike. Paul George je kod Clippersa ubacio 25, a Kawhi Leonard poen manje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!