Tenis

Borna Gojo do drugog kola kvalifikacija u Australian Openu

Matej Kačan • nedjelja, 10.01.2021.
Borna Gojo do drugog kola kvalifikacija u Australian Openu
Foto: Pixsell

Nakon što je dan za hrvatske tenisače i tenisačice uspješno otvorila Ana Konjuh, u muškom dijelu kvalifikacija za Australian Open je pobjedom krenuo i Borna Gojo...

Hrvatski tenisač Borna Gojo uspješno je startao u kvalifikacije za Australian Open. Prvu od tri stepenice do glavnog ždrijeba Gojo je preskočio vrlo sigurno, pa čak i lako protiv favoriziranog Sebastiana Ofnera.

Austrijanac je kao 159. igrač svijeta stigao u Australiju na početak sezone, ali je za manje od sat i pol vremena Goji uzeo tek pet gemova. Hrvatski je tenisač od samog starta stavio veliki pritisak na servis Austrijanca koji već u četvrtom gemu mora spašavati pet break lopti.

To je i uspio, ali je kobna bila šesta pri 3:2 pa Gojo odlazi na 4:2 i sigurno završava prvi set. U drugom setu je Gojo prvo spasio prvu break loptu Austrijanca, a onda dvaput protivniku oduzima servis za lagodnih 4:1.

Dojam je malo pokvario break za 4:2, ali odmah potom Gojo opet oduzima servis Austrijancu pa nakon toga koristi prvu i jedinu meč loptu za 6:2 i plasman u polufinale kvalifikacija. Goju je do pobjede odveo fantastičan servis i jako loš početni udarac protivnika.

Imao je Gojo 13 aseva nasuprot dva protivnikova, a Ofner je imao tri dvostruke greške i samo 50 posto ubačenog prvog servisa. Ofner je omogućio Goji čak devet break lopti od kojih je spasio pet, a da je sam došao do tek dvije prilike za oduzimanje servisa.

Goju u utorak čeka druga prepreka, 27. nositelj kvalifikacija i 151. igrač svijeta Lorenzo Gustino.

Australian Open, 1. kolo kvalifikacija:
Borna Gojo (HRV) - Sebastian Ofner (AUT) 6:3, 6:2

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!