Rukomet

Duvnjak: 'Smatram da imamo dobru ekipu i da smo spremni za velike stvari'

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.01.2021.
Duvnjak: 'Smatram da imamo dobru ekipu i da smo spremni za velike stvari'
Foto: Pixsell

Odbrojavamo do početka Svjetskog rukometnog prvenstva. Domagoj Duvnjak je veliki optimist i smatra da je Hrvatska spremna za velike stvari...

Hrvatska rukometna reprezentacija dovršila je pripreme za Svjetsko prvenstvo i sada je vrijeme za potvrdu imena putnika na SP i, naravno, dobar nastup u Egiptu.

Lino Červar poručuje ako Hrvatska bude prava i odigra muški i borveno, ima se čemu nadati.

"Mi smo tu da rušimo barijere. Uvijek mislimo ono najbolje što se može i nikad ne tražimo alibi. Iza nogometa, imamo najveću publiku, najbrojniju publiku i oni znaju jesmo li se mi borili, njih ne možeš prevariti. Nakon djevojaka, opet imamo jednu mušku, jaku reprezentaciju. Imamo godinu rukometa iza nas. Znam da u Egiptu neće biti puno naših ljudi, još ako budemo opravdali svojim ponašanjem i igrom, onda ne sumnjam da ćemo biti hit", kaže Červar za stranicu Saveza.

Jedan od preduvjeta dobrog rezultata Hrvatske u Egiptu je i pravi nastup Domagoja Duvnjaka. Kapetan je jedna od ključnih figura i u obrani i u napadu.

"Mislim da je najbitnije da mi idemo iz utakmice u utakmicu i s time se ponavljamo svake godine. Tako da opet kažem, utakmica po utakmica. Prvi protivnik je Japan, pogledali smo već par videa, igraju nezgodnu 3-3 obranu. Mi jesmo favoriti, ali moramo to pokazati na terenu. Moramo doći na teren i 60 minuta bacati se na glavu. Definitvno nije lako igrati pred praznim tribinama, jer svaki sportaš je navikao da ga nose navijači. Smatram da imamo dobru ekipu i da smo spremni za velike stvari, a dokud ćemo dogurati, to ćemo vidjeti. Mi igramo za vas, vi budite uz nas!"

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!