Zimski sportovi

Shiffrin slavila u Flachauu, Popović podijelila 21. mjesto

Matej Kačan • utorak, 12.01.2021.
Shiffrin slavila u Flachauu, Popović podijelila 21. mjesto
Foto: Pixsell

Završen je ženski slalom u Flachauu, a pobjedu je odnijela Mikaela Shiffrin koja je vodeća bila i nakon prve vožnje. Vrijednih 10 bodova je 21. mjestom skupila Leona Popović...

Netom završeni ženski slalom u Flachauu svakako može ostati upisan kao uspješno odrađen za Leonu Popović. Leona je nakon prve vožnje izborila nastup u drugoj usprkos visokom startnom broju, a u drugoj vožnji je ostvarila solidno vrijeme za još malo skoka na konačno 21. mjesto.

Popović je drugu vožnju odradila za 55 sekundi i 17 stotinki što je bilo 20. vrijeme druge vožnje i 21. ukupno koje je podijelila sa Šveđankom Elsom Fermbäck. One su za pobjednicom Mikaelom Shiffrin zaostale tri sekunde i 82 stotinke.

Shiffrin je uspješno obranila svoju prednost iz prve vožnje, a druga je na kraju sjajnom drugom vožnjom bila Katharina Liensberger. Postolje je zaokružila Wendy Holdener s 43 stotinke zaostatka, dok je vodeća u poretku slaloma i ukupnom poretku Petra Vlhova bila četvrta.

S novih 10 bodova je Popović na 27 te je 31. u poretku slaloma te je 67. u ukupnom poretku, dok je Vlhova ostala na čelu u oba poretka.

Flachau, slalom (Ž):
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:47.92
2. Katharina Liensberger (AUT) +0.19
3. Wendy Holdener (ŠVI) +0.43
4. Petra Vlhova (SVK) +0.62
5. Michelle Gisin (ŠVI) +1.52
...
21. LEONA POPOVIĆ (HRV) +3.82

FOTO: Slavko Midžior/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!