Košarka

Zubac solidan u pobjedi Clippersa, Netsi svladali Knickse

Matej Kačan • četvrtak, 14.01.2021.
Zubac solidan u pobjedi Clippersa, Netsi svladali Knickse

Iza nas je još jedna krnja NBA večer kojoj su zbog koronavirusa nedostajale tri utakmice, a sve je proteklo u sjeni tog problema i velike razmjene koja je Jamesa Hardena poslala u Brooklyn Netse...

Nakon što su odgodama utakmica Sunsa i Jazza bez nastupa u srijedu navečer ostali Bojan Bogdanović i Dario Šarić, jedini Hrvat na NBA parketima sinoć je bio Ivica Zubac koji je sa svojim LA Clippersima lako svladao New Orleans Pelicanse.

Pelicansi su također bili u krnjem sastavu, nije bilo Ziona Williamsona, Lonza Balla i Erica Bledsoea pa su Clippersi lako izgradili veliku prednost koja je smanjena do kraja pa 111:106 rezultat izgleda kao da je susret bio neizvjesniji nego što je to zapravo slučaj.

Clipperse je s 29 poena i devet asistencija vodio Kawhi Leonard, a poen manje je dodao Paul George. Zubac je odradio solidne 22 minute s klupe te je šutirao 3/3 iz igre, a 3/4 s bacanja za devet poena i sedam skokova uz blokadu i asistenciju. Kod Pelicansa se u nedostatku bekova istaknuo mladi Nickeil Alexander-Walker s učinkom karijere od 37 poena.

Najuvjerljivija pobjeda dana djelo je prvaka LA Lakersa koji su na gostovanju kod OKC Thundera bili nemilosrdni te su Oklahomom protutnjali s 29 poena prednosti za 128:99. Sam rezultat govori da se o tijeku utakmice nema previše za kazati, a najviše je kod Lakersa zabio LeBron James s 26, dok je Montrezl Harrell dodao 21.

Velika razmjena koja je prije utakmica poslala Jamesa Hardena u Brooklyn Netse je značila da se nekolicina igrača Netsa trebala pakirati za nove destinacije pa Steve Nash protiv Knicksa nije mogao računati na te pojedince uz Kyrieja Irvinga kojeg već duže vrijeme nema.

Niti u takvoj postavci Knicksi nisu bili problem u gradskom derbiju, Netsi su slavili sa 111:106 uz 26 poena Kevina Duranta te 15 uz 14 skokova Brucea Browna. Kod Knicksa je 30 zabio Julius Randle.

Portland Trail Blazersi su teže od očekivanog svladali Sacramento Kingse sa 132:126. Poroznu obranu Blazersa nadomjestio je fantastičan napadački duo, a posebno je nadahnut bio Damian Lillard s 40 poena i 13 dodavanja. CJ McCollum je ubacio 28 uz 10 asistencija i sedam skokova.

Dallas Mavericksi su ušli u dobru formu četvrtom uzastopnom pobjedom i to protiv Hornetsa, a još bolje vijesti su da se vratio Kristaps Porzingis. Sjajni Latvijac je u 104:93 pobjedu ugradio 21 minutu za 16 poena, ali je opet sve ovisilo o Luki Dončiću i njegovih 34 poena, 13 skokova i devet dodavanja.

Do mini jubileja je stigao Giannis Antetokounmpo. Grk je u pobjedi Bucksa nad Pistonsima (110:101) upisao svoj okrugli 20. triple-double u karijeri. MVP lige je imao 22 poena te točno 10 skokova i dodavanja, dok je poen manje imao Jrue Holiday.

Stvari u Minnesoti ne funkcioniraju baš najbolje usprkos dobrim imenima u ekipi, a tome svjedoči i veliki raspad Timberwolvesa u posljednjoj dionici. Iako su imali i 16 poena prednosti, Wolvesi su se urušili te su dozvolili Grizzliesima veliki povratak i preokret za 118:107 pobjedu uz 24 poena i 16 skokova Jonasa Valančiunasa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!