SP 2021., skupina G, 1. kolo, 14.01.2021, 20:30 h
Švedska
Švedska 32:20 Sjeverna Makedonija
Sjeverna Makedonija

Sjeverni Makedonci nisu imali šanse protiv razigranih Šveđana

Mihaela Bradovski • četvrtak, 14.01.2021.
Sjeverni Makedonci nisu imali šanse protiv razigranih Šveđana
Foto: Pixsell

Iako značajno oslabljena, Švedsa je odigrala sjajnu utakmicu i visoko slavila protiv Sjeverne Makedonije. Jednostavno su Šveđani bili prebrzi, a kod Makedonije daleko ispred ostalih bio je legendarni veteran Kiro Lazarov...

Prvu priliku da iskoriste nenadani nastup na Svjetskom prvenstvu u Egiptu rukometaši Sjeverne Makedonije imali su protiv Švedske. Drudi dvoboj prvog kola skupine G na kraju je, više nego uvjerljivo s 32:20, otišao na stranu skandinavskog sastava.

Šveđani su već u prvom poluvremenu stigli do osjetnije prednosti, a u nastavku im je preostalo tek da bez ikakvog stresa privedu priču kraju uz upisanu minutažu četrnaestorice od ukupno 16 igrača u kadru.

Nakon deset minuta igre švedska vrsta po prvi puta diže prednost na više od minimalne, za 6:4 tada je pogodio Pettersson, a već u idućem napadu precizan je bio i Wanne, strijelac šest zgoditaka u prvih pola sata. I dok je Wanne zabijao, igrom je dirigirao Gottfridsson i upravo su njih dvojica najistaknutiji pojedinci ovog susreta.

Makedonci su sredinom prvog dijela preko Peševskog vratili rezultat u egal, ali tih 8:8 nije se dugo zadržalo. U narednim minutama proradila je švedska kontra, nastavili su se nizati golovi s lijevog krila, a čitavo to vrijeme Makedonija je s druge strane deset minuta bila bez vlastitog pogotka.

Četiri minute prije kraja Lazarov je sedmercem prekinuo spomenuti crni niz, ali ta je prva polovica susreta na kraju arhivirana sa švedskih +5.

I dok je sastav Glenna Solberga prije odmora realizirao šest od sedam kontranapada, Makedonija se oslanjala na duge akcije i stopostotnog Lazarova s linije sedam metara što protiv ovakvog protivnika nije bilo dovoljno.

Već na startu drugog dijela postalo je jasno kako izabranici Danila Brestovca neće uspjeti nadoknaditi zaostatak, još manje zaprijetiti švedskoj pobjedi. Samo 11 minuta nastavka trebalo je da Švedska podupla prednost s poluvremena. Za 24:14 pogodio je Wanne sa sedam metara. Upravo je on postavio i konačnih +12.

U ovu visoku pobjedu lijevo švedsko krilo na kraju je ugradilo 11 pogodaka, a šest je nadodao Linus Persson. U makedonskom sastavu nitko osim Lazarova (5/10) nije realizirao više od dva šuta.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

SP 2021., skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Egipat35:29Čile
Švedska32:20Sjeverna Makedonija
1Švedska 397:69+286
2Egipat 396:72+244
3Sjeverna Makedonija 371:99-282
4Čile 384:108-240

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!