Košarka

Kutak za kladioničare: Spursi traže osvetu za poraz koji nisu očekivali

Branimir Korać • subota, 16.01.2021.
Kutak za kladioničare: Spursi traže osvetu za poraz koji nisu očekivali

Subota je kao i obično bogata sportom, a mi vam danas donosimo nešto više nogometa i jedan NBA dvoboj...

San Antonio - Houston

Drugi dvoboj teksaških rivala u kratkom razdoblju, San Antonio Spursi ponovno dočekuju Houston Rocketse i traže iskupljenje za poraz od prije dva dana. Poraz je to koji Spursi nisu očekivali, Rocketsi su nastupili s malim brojem igrača, dan nakon tradea u kojem je Houston napustio James Harden, ali i takvi su bili uspješni. U kakvom će sastavu nastupiti u ovom susretu, to još nitko ne zna, ovisi hoće li imati na raspolaganju nove igrače i one koji nisu potpuno spremni i vuku određene ozljede.

Victor Oladipo i Rodions Kurucs mogli bi nastupiti u ovom susretu ako na vrijeme prođu preglede, a pod upitnikom je Eric Gordon koji ima problema s lakšom ozljedom. DeMarcus Cousins je također ozlijeđen, muči ga gležanj i nije siguran za nastup. Spursi su svjesni kako će u bilo kojem slučaju, tko god nastupio za Rocketse, morati biti dosta bolji nego u prošlom susretu. "Nismo zabrinuti oko toga tko će nastupiti i slično. Koga go pošalju na parket dat ćemo sve od sebe za pobjedu", poručio je Keldon Johnson, a Dejounte Murray dodaje: "Vidjet ćemo tko će igrati i onda ćemo imati potpuniji skauting. Naravno, nije isto igrati protiv igrača koji su tu bili i u prošloj utakmici ili onih koji su tek došli."

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Spursa 1.50, neriješeno 18.0, pobjeda Rocketsa 3.60

Stuttgart - M'gladbach

Malo je čudo kako se Stuttgart održava u sredini poretka, a u dosadašnjem dijelu sezone nema doslovno nijednu domaću pobjedu. Istovremeno je najbolja gostujuća momčad i dok je samo četiri boda osvojio na svom travnjaku, u gostima ih je skupio čak 17, jednako kao i Bayer Leverkusen koji ima jednu utakmicu više. Čak niti Borussia Dortmund i Bayern nisu skupili toliko bodova u gostima kao Stuttgart, a imaju isti broj bodova. Kada bi takvu igru uspio prebaciti na svoj travnjak, Stuttgart bi bio jako opasan. Međutim na njegovu žalost nije niti blizu tome i nastavlja se pouzdavati u igru u gostima.

Sada kod kuće dočekuje vrlo opasnu Borussiju iz Mönchengladbacha, njemačkog predstavnika u Ligi prvaka. Borussia je trenutno sedmoplasirana na ljestvici Bundeslige, ima tri boda više od Stuttgarta te traži bodove s kojima bi se priključila vodećem kvartetu. U prošlom kolu i jedni i drugi su bili uspješni, napunili su se samopouzdanjem vrlo važnim pobjedama. Stuttgart je u gostima pregazio Arminiju s 4:1, a Borussia je kod kuće preokretom svladala Bayern s 3:2. U posljednjem međusobnom dvoboju Stuttgart je prije skoro dvije godine svladao Borussiju s 1:0, a u zadnjih šest međusobnih susreta slavili su domaćini i to s gol razlikom 13:0.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Stuttgarta 3.00, neriješeno 3.80, pobjeda M'Gladbacha 2.50

Wolfsburg - Leipzig

U 16. kolu njemačke Bundeslige Wolfsburg na svom stadionu dočekuje momčad Leipziga. Obje momčadi u prošlom kolu ostale su kratke i nisu uspjele upisati pobjedu, Wolfsburg je remizirao kod Union Berlina, a Leipzig je poražen od Borussije Dortmund čime je propustio iskoristiti kiks Bayerna i doći na prvo mjesto. Momčad za koju nastupaju Marin Pongračić i Josip Brekalo ove sezone upisala je samo dva poraza i to od velikana Bayerna i Borussije Dortmund, pokazala se kao čvrst protivnik kojeg nije lako slomiti. Čak sedam puta Wolfsburg je remizirao i ne bi imao ništa protiv još jednog remija.

U ovaj susret ući će hendikepiran neigranjem Maximiliana Arnolda koji je u prošlom kolu zaradio isključenje te je suspendiran. Nakon preboljenog koronavirusa vraćaju se rezervni vratar Pavao Pernar te vjerojatno i Maxence Lacroix, Jerome Roussillon i William što ovisi o njihovom fizičkom stanju i tome koliko su spremni za nastup. Leipzig još uvijek ne može računati na pojačanje iz Salzburga Dominika Szoboszlaija koji ima problema s aduktorom, a niz igrača vuče određene probleme i nije spremno za nastup te su pod upitnikom.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Wolfsburga 3.80, neriješeno 3.80, pobjeda Leipziga 2.10

Bologna - Hellas Verona

Mihajlovićeva Bologna u 18. kolu Serie A dočekuje Jurićevu Veronu. I dok je Bologna u velikoj negativnoj seriji i čak osam kola ne zna za pobjedu, Verona se solidno drži unatoč dosta kromnom igračkom kadru. Bologna je zadnju pobjedu ostvarila još 29. studenog kada je na svom travnjaku svladala Crotone s 1:0 da bi nakon toga upisala tri poraza i pet remija. Najteži poraz u toj seriji zadala joj je Roma koja je u gostima slavila s čak 5:1, a u prošlom kolu izgubila je kod Genoe s 2:0. Verona je pak u zadnja tri kola dva puta slavila protiv Spezije i Crotonea te remizirala s Torinom. Nalazi se na devetom mjestu s deset bodova više od Bologne.

Na prošlotjednom gostovanju kod Genoe, Bologna je demonstrirala nemoć u stvaranju konkretnijih prilika, imala je više loptu u nogama, pokušavala je, ali nije tu bilo dovoljno pravih šansi. S druge strane Verona je protiv Crotonea rano došla do golova i kasnije je izdržala nalete gostiju. Bologna u ovom susretu ne može računati na Santandera i Mbayea koji su ozlijeđeni, a Verona je bez Vieire, Benassija, Favillija, Lazovića i Velosa.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Bologne 2.60, neriješeno 3.50, pobjeda Verone 3.00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!