Zimski sportovi

Foss-Solevaag slavio u Flachauu, velika gužva u poretku slalomaša

Jan Šneler • nedjelja, 17.01.2021.
Foss-Solevaag slavio u Flachauu, velika gužva u poretku slalomaša

Nakon šeste slalomske utrke u Svjetskom kupu, dobili smo šestog pobjednika što je povijesni rezultat u slalomskim natjecanjima...

Slalomski vikend za skijaše u austrijskom Flachau završio je pobjedom Norvežanina Sebastiana Foss-Solevaaga koji je postao šesti pobjednik u šest održanih slalomskih utrka ove sezone. Fantastičnom prvom i drugom vožnjom, Norvežanin je zasluženo slavio u nedjeljnom slalomu.

Čak 76 stotinki Foss-Solevaag bio je brži od Marca Schwarza koji je slavio na slalomu u Adelbodenu. Na treće mjesto smjestio se Alexis Pinturault koji ove godine odrađuje fenomenalno veleslalomske utrke.

Pobjednik subotnjeg slaloma u Flachau, Austrijanac Manuel Feller kiksao je u srednjem dijelu staze i završio na tek 17. mjestu. Nažalost, hrvatski skijaši nisu izborili nastup u drugoj vožnji.

Pobjedom Foss-Solevaaga napravila se velika gužva u poretku slalomaša. Razlika između vodećeg Schwarza i četvrtoplasiranog Linusa Strassera je svega 110 bodova. Feller je na drugom mjestu sa 65 bodova manje, a treći je današnji pobjednik s 81 bodom manjka.

Sljedeća slalomska utrka na rasporedu je 26. siječnja u Schladmingu. Nakon te utrke slijedi još jedan slalomski vikend u Chamonixu. Te utrke na rasporedu su 30. i 31. siječnja.

Svjetski skijaški kup, Flachau, slalom (m):
1. Sebastian Foss-Solevaag (NOR) 1:46.23
2. Marco Schwarz (AUT) +0.76
3. Alexis Pinturault (FRA) +0.95
4. Loic Meillard (ŠVI) +1.14
5. Fabio Gstrein (AUT) +1.15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!