Košarka

Bojan Bogdanović još jednom dobar u novoj pobjedi Jazza

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.01.2021.
Bojan Bogdanović još jednom dobar u novoj pobjedi Jazza

U noćašnjem programu u NBA ligi Bojan Bogdanović i Ivica Zubac bili su na parketu i proslavili pobjedu. Bogdanović je individualno bio uspješniji i odradio je još jednu vrlo dobru utakmicu...

Denver Nuggetsi imali su premalo raspoloženih igrača da bi mogli napraviti nešto više u susretu protiv Utah Jazza. Jazzeri su na kraju slavili 109:105, a kontrolu nad rezultatom preuzeli su dvije minute prija kraja treće dionice. Tada je Jordan Clarkson ubacio tricu za 77:74 i do kraja susreta Jazz nije ispuštao vodstvo.

Minutu i 20 sekundi prije kraja Gary Harris ubacio je tricu za smanjenje na 103:102, Mitchell zatim ubacuje za plus tri nakon čega Morris i Jokić ne pogađaju, O'Neala ubacuje dva slobodna bacanja i Nuggetsi više nisu imali posjed za barem poravnanje.

Clarkson je ubacio 23 poena, Mitchell 18 uz sedam asistencija, a Rudy Gobert dodao je 15 poena i 13 skokova. Bojan Bogdanović za 34 minute dodao je 17 poena (1/4 za dva, 5/9 za tri, 0/2 slobodna), tri skoka i tri asistencija.

Kod Nuggetsa Jokić je upisao 35 poena, 14 skokova i devet asistencija, a Jamal Murray 30 poena i pet skokova. Nijedan drugi igrač Denvera nije bio dvoznamenkast.

Vrlo zanimljiv dvoboj odigrali su New Orleans Pelicansi i Sacramento Kingsi. Pelicansi su u gostima slavili 128:123 u susretu u kojem su imali i 19 poena viška, pa na kraju strahovali za pobjedu.

U zadnjoj minuti Kingsi su imali priliku vratiti se u potpunosti, bili su na minus tri, imali napad, ali Bagley nije pogodio tricu. Nakon toga Adams je na drugoj strani uhvatio važan skok u napadu te pogodio dva slobodna bacanja za pobjedu.

Kod Pelicansa Zion Williamson ubacio je 31 poen uz šest skokova, Brandon Ingram dodao je 22 poena, Eric Bledsoe 21 poen uz šest skokova, a Steven Adams 12 poena i 15 skokova.

Kod Kingsa De'Aaron Fox upisao je 43 poena uz 13 asistencija, a Marvin Bagley 26 poena uz deset skokova.

Oslabljenim Mavericksima nije pomogla niti sjajna večer Luke Dončića protiv Chicago Bullsa. Veliki broj igrača je van kadra zbog koronavirusa i Mavericksi su upisali poraz.

Lauri Markkanen predvodio je Bullse s 29 poena i deset skokova, Garrett Temple dodao je 21 poen, a Zach LaVine deset poena i deset asistencija uz šut 1/8. Kod Dallasa Dončić je završio s 36 poena (6/11 trica), 16 skokova i 15 asistencija, a Kristaps Porzingis dodao je 20 poena i osam skokova.

Los Angeles Clippersi glatko su slavili protiv Indiana Pacersa sa 129:96. Clippersi su imali sedmoricu dvoznamenkastih, bili su dosta bolji protivnik i na kraju su upisali visoku pobjedu. Ivica Zubac iskoristio je izostanak Sergea Ibake i krenuo u startnoj petorci, ali je imao dosta problema s osobnim pogreškama i skupio je 17 minuta, šest poena (3/3 za dva), šest skokova i dvije asistencije.

Po 20 poena kod Clippersa upisali su Paul George (sedam skokova), Luke Kennard (5/8 trica) i Marcus Morris (sedam skokova). Kod Pacersa Doug McDermott ubacio je 23 poena (5/7 trica), a Domantas Sabonis dodao je 19 poena, 14 skokova i šest asistencija.

Pravi debakl doživio je Boston koji je upisao visok domaći poraz od New York Knicksa 105:75. Ovo je vrlo bolan poraz za Celticse jer nije lako izgubiti kod kuće od velikog rivala koji je usput rečeno danas slabiji, pogotovo ne ovako visoko.

Knickse su predvodili Julius Randle s 20 poena i 12 skokova te RJ Barrett s 19 poena i 11 skokova. Kod Bostona Jaylen Brown je ubacio 25 poena uz šest skokova, a Marcus Smart deset poena.

NBA:
Denver Nuggets - Utah Jazz 105:109
Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 123:128
Dallas Mavericks - Chicago Bulls 101:117
LA Clippers - Indiana Pacers 129:96
Boston Celtics - New York Knicks 75:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!