Zimski sportovi

Pittsburgh Penguinsi u raspucavanju bolji od Capitalsa

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 18.01.2021.
Pittsburgh Penguinsi u raspucavanju bolji od Capitalsa

Tek iz trećeg pokušaja Penguinsi su uspjeli slaviti, a noćas su do pobjede došli i Florida Panthersi...

Hokejaši Pittsburgha u trećem su nastupu došli do prve ovosezonske pobjede svladavši na svom ledu Washington s 4:3 u raspucavanju, što nije uspjelo Chicagu koji je izgubio na gostovanju kod Floride s 5:2 i tako doživio treći uzastopni poraz na otvaranju nove NHL sezone.

Svih šest golova iz igre u Pittsburghu je palo u prve dvije trećine. Washington je vodio 2:1 i 3:2, ali su Penguinsi oba puta došli do izjednačenja.

Nakon toga mreža se samo jednom zatresla u raspucavanju, kad je u zadnjoj seriji Jake Guentzel svladao Ilju Samsonova. Pobjedu Pensima donio je vratar Casey Smith koji je potom zaustavio pokušaj Aleksandera Ovječkina.

Na Floridi su Blackhawksi doživjeli treći poraz. Nakon što su im prva dva nanijeli aktualni prvaci Tampa Bay Lightning, u noći s nedjelje na ponedjeljak su ih pobijedili i Panthersi. Gosti su bili u igri sve do posljednjih 17 minuta utakmice, u koje su nakon pogotka Murphyja ušli izjednačeni 2:2, da bi Panthersi s tri uzastopna gola do kraja dvoboja stigli do uvjerljive pobjede u njihovom prvom nastupu u novoj sezoni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!