Rukomet

Marokanci tuku i stalno potvrđuju status najgrublje reprezentacije

Branimir Korać • utorak, 19.01.2021.
Marokanci tuku i stalno potvrđuju status najgrublje reprezentacije
Foto: Pixsell

U jučerašnjem dvoboju protiv Islanda marokanska gruba igra izašla je iz okvira agresivnog rukometa i zaradili su plavi karton i to kao iz topa...

Bilo je samo pitanje vremena. Marokanci su definitivno najgrublja reprezentacija na Prvenstvu, a sinoć je stigao i prvi plavi karton za njegovog reprezentativca.

U susretu protiv Islanda desetak minuta prije kraja, kod zaostatka Maroka šest golova razlike, Hicham Hakimi vrlo je grubo i prljavo išao rukom u glavu Vigga Kristjanssona koji je nokautiran završio na parketu.

Češki sudac Vaclav Horaček uopće nije razmišljao i pokazao mu je izravni crveni, ali i plavi karton. Plavi karton je prijetnja za isključenog igrača da bi mogao na duže vrijeme biti suspendiran jer se dodjeljuje kod izrazito grubih i nesportskih prekršaja.

Islandski izbornik Gudmundur Gudmundsson dobio je slom živaca na klupi, Marokanci su već ranije dobili dva crvena kartona i to Amine Harchaoui i Mehdi Ismaili.

I da to nije izdvojen slučaj i utakmica u kojoj su malo pogubili živce, dovoljno govori podatak da su i u prvom kolu protiv Alžira također zaradili tri crvena kartona.

Što je previše, previše je.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!