Nogomet

Beerschot ima najmlađeg trenera u belgijskom nogometu nakon Drugog svjetskog rata

Branimir Korać, HINA • srijeda, 20.01.2021.
Beerschot ima najmlađeg trenera u belgijskom nogometu nakon Drugog svjetskog rata
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Mladi engleski stručnjak Will Still novi je trener prve momčadi Beerschota čime je postao najmlađi prvi trener u najvišem belgijskom rangu još od Drugog svjetskog rata...

Belgijski nogometni prvoligaš Beerschot izabrao je 28-godišnjeg Willa Stilla novim trenerom čime je mladi Englez postao najmlađi trener u belgijskom nogometu nakon II. svjetskog rata.

Still, koji se trenerskim poslom bavi već 10 godina, će za kormilom desetoplasiranog sastava belgijskog prvenstva naslijediti Hernana Losadu koji je preuzeo DC United u Major League Soccer.

Still je rođen u Belgiji od engleskih roditelja, no odrastao je u Britaniji gdje je prvi put radio u Prestonu North Endu, trenirajući juniore.

Vratio se u Belgiju, prvo kao video analitičar u Standard Liegeu, prije nego što je unaprijeđen u pomoćnog trenera u Lierseu.

Posljednje tri godine je u Beerschotu radio kao pomoćni trener, a sada će dobiti priliku i samostalno voditi momčad.

"Siguran sam da će Will biti savršeni nasljednik Hernana Losade", kazao je predsjednik Beerschota Francis Vranken na konferenciji za novinare.

“Svjesni smo njegovih kvaliteta. Bio je vrlo važan u Beerschotovom razvoju od Divizije 1B do sada. Naš izbor je bio logičan. Ljudi koji vrijedno rade za naš klub za to su nagrađeni", dodao je predsjednik.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!