Košarka

Bogdanović solidan u pobjedi Jazzera, Jokić predvodio Nuggetse

Branimir Korać • srijeda, 20.01.2021.
Bogdanović solidan u pobjedi Jazzera, Jokić predvodio Nuggetse

Svega dva susreta bila su noćas na programu u NBA ligi. Domaćini su odnijeli pobjedu, Utah i Denver bili su uspješniji od Pelicansa i Thundera...

Jazzeri su nastavili pobjednički niz te su svladali kod kuće i New Orleans Pelicanse. Ovo je šesta uzastopna pobjeda Utaha koji je odradio sjajnu utakmicu i potpuno razoružao Pelicanse te slavio sa 118:102.

Susret je prelomljen u završnici prvog poluvremena i na početku drugog. Tu je Jazz napravio seriju 11:2, poveo 60:51 i kada se ubrzo dokopao dvoznamenkastog vodstva, više ga nije ispuštao.

Jazz je ubacio čak 21 tricu, ali i u obrambenoj fazi odradio jako dobar posao. Bojan Bogdanović na parketu je proveo 29 minuta i ubacio 11 poena (1/3 za dva, 3/8 za tri) uz sedam skokova i tri asistencije.

Utah su predvodili Donovan Mitchell s 28 poena i sedam skokova, Jordan Clarkson s 18 poena, šest skokova i šest asistencija te Rudy Gobert s 13 poena i 18 skokova.

Kod Pelicansa Zion Williamson ubacio je 32 poena (pet skokova), a Brandon Ingram 17 poena.

Dosta slično je završio i dvoboj između Denver Nuggetsa i Oklahoma City Thundera. Nuggetsi su odnijeli pobjedu 119:101 na krilima nezaustavljivog Nikole Jokića.

Ovdje je odvajanje krenulo u drugoj četvrtini, nastavilo se u trećoj i bez obzira što je Thunder uspio malo smanjiti visok zaostatak, Nuggetsi su iskontrolirali dvoboj.

Jokić je susret okončao s 27 poena, 12 skokova i šest asistencija, Monte Morris dodao je 15 poena i pet asistencija, a Paul Millsap 13 poena i 12 skokova. Kod Thundera Luguentz Dort ubacio je 20 poena uz pet skokova, a Shai Gilgeous-Alexander 14 poena uz sedam asistencija i pet skokova.

NBA:
Utah Jazz - New Orleans Pelicans 118:102
Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 119:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!