Rukomet

Power rankings: Norvežani prepustili vrh Danskoj, pad Hrvatske

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 20.01.2021.
Power rankings: Norvežani prepustili vrh Danskoj, pad Hrvatske

Nakon završene prve runde natjecanja, vrijeme je za osvježavanje našeg Power rankingsa. Norvežani više nisu na vrhu, sada su tu Danci...

1. (2.) Danska

Danska je dosad pokazala najviše. U svim susretima bila je uvjerljiva i ovo nekako podsjeća na njena izdanja na prošlom SP-u gdje je apsolutno dominirala. Grupnu fazu je završila s gol razlikom 104:59 što dovoljno govori na što su njene utakmice ličile. Definitivno je izgledala kao najopasnija reprezentacija u prvoj rundi natjecanja.

2. (1.) Norveška

Ok, Norveška je izgubila prvu utakmicu od Francuske, ali nakon toga je odigrala bolje protiv simpatičnih Švicaraca pa još bolje protiv Austrijanaca. Očito je da se Norvežani dižu i izgledaju sve bolje, a kada budu na svom vrhuncu, bit će na razini potrebnoj za odličje. Imaju još puno prostora za napredak.

3. (6.) Francuska

Francuzi su sa stopostotnim učinkom završili prvu fazu natjecanja, upisali su veliku pobjedu protiv Norveške i tu su pokazali da i dalje mogu igrati na visokoj razini. Ne treba zaboraviti da neki igrači još uvijek nisu u posebno dobroj formi. Ostali su bez Pardina, ali rezervno rješenje bit će Bonnefoi, također kvalitetan vratar dok će jedinicu nositi Gerard koji je ovdje u dobroj formi.

4. (10.) Švedska

S obzirom na silne probleme s kojima su se suočili prije Svjetskog prvenstva, Šveđani predstavljaju ugodno iznenađenje. Igraju jako dobar rukomet, skupinu su odradili sa stopostotnim učinkom, a pravi ispit imali su protiv domaćina Egipta gdje su upisali pobjedu. Ne samo da imaju rezultat, nego i stvarno igraju jako dobro.

5. (7.) Egipat

Egipćani su upisali jedan poraz, ali u tom susretu protiv Švedske jednako tako mogli su i oni slaviti. Priče o njihovoj visokoj kvaliteti i kandidaturi za odličje nisu bile bez veze, Egipat izgleda jako dobro. Sada ga čeka teži posao i bit će na velikom ispitu, ali prema dosad viđenom, može svladati baš svakoga.

6. (4.) Hrvatska

Onaj startni susret s Japanom ostaje trauma, kao i prvo poluvrijeme protiv Angole. Možda vidite sličnost s Portugalom 2003. godine, tada je Hrvatska izgubila od Argentine pa nakon toga odigrala vrlo loše poluvrijeme sa Saudijskom Arabijom i onda krenula. Bilo bi sjajno da se nastavi tako, no još je puno posla pred ovom momčadi.

7. (3.) Španjolska

U redu, Španjolska je prenijela tri boda, ali ne izgleda nimalo uvjerljivo. Ono što jako upada u oči je španjolska obrana. Iako vratari imaju veliki broj obrana, Španjolci primaju dosta golova što samo potvrđuje kako to još uvijek nije to. Nisu nimalo impresionirali.

8. (9.) Portugal

Portugal je dobro odradio posao u skupini, bio je stopostotan, ali je i imao jednostavnu grupu. Island je bio jedini ozbiljan protivnik, Alžir i grubi Marokanci nisu bili na toj razini. Ipak Portugalci bilježe lagani pomak jer su iz Top 10 ispali Nijemci koji su prenijeli dva boda pobjedom protiv Urugvaja.

9. (-) Mađarska

Mađarska je ušla u Top 10 zahvaljujući pobjedi protiv Njemačke u zadnjem kolu. Urugvaj i Zelenortska Republika nisu bili ozbiljni protivnici i na te pobjede ne treba se gledati kao na veliki doseg, ali zato je velika stvar svladati Njemačku.

10. (-) Poljska

Poljaci su također uskočili u Top 10 i to zasluženo. Svladali su Tunis, pregazili Brazil i od Španjolske izgubili samo gol razlike. Nova poljska reprezentacija ujedno i igra dobro za razliku od nekih ranijih izdanja koja su bila loša.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!