Košarka

Jazz pregazio Warriorse, Bogdanović postavio rekord NBA karijere u asistencijama

Matej Kačan • nedjelja, 24.01.2021.
Jazz pregazio Warriorse, Bogdanović postavio rekord NBA karijere u asistencijama

U dvije NBA utakmice su sinoć nastupile momčadi koje imaju hrvatske košarkaše, ali je tek Bojan Bogdanović izašao na teren te je poboljšao svoj učinak NBA karijere u asistencijama...

Utah Jazz trenutno izgleda kao ponajbolja momčad NBA lige. Velikom pobjedom nad Golden State Warriorsima je nastavljen fantastičan niz koji se sad proteže na osam uzastopnih pobjeda Jazza čiji igrači izgledaju kao da su na osvetničkoj misiji nakon nekih izjava bivših igrača.

Naime, Shaquille O'Neal je posljednjih tjedana dosta kritizirao Donovana Mitchella i Rudyja Goberta i čini se da su kritike, ako su bile dobronamjerne, urodile plodom jer ovaj dvojac vuče Jazz i drži najbolji niz u ligi.

Warriorsi nisu imali šanse. Već nakon prvog poluvremena je bilo čak 29 razlike za Jazz, a maksimalnih 40 poena prednosti je Jazz imao početkom četvrte sa 115:75. No, do kraja slijedi opuštanje i Warriorsi smanjuju na konačnih 127:108.

Stephen Curry je kod poražene ekipe imao 24 poena, od čega pet trica te je došao do brojke od 2562 trica u karijeri čime je preskočio Reggieja Millera na drugom mjestu vječne ljestvice, a ostao je tek Ray Allen s 2973 na prvom mjestu.

Kod Ute je Mitchell imao 23 poena, sedam skokova i šest dodavanja, dok je Gobert zabio 11 uz 14 skokova. Bojan Bogdanović je ubacio 14 poena za 26 minuta, ali uz slabih 3/13 iz igre (3/9 trica), no zabio je 5/6 bacanja te je postavio rekord karijere s osam asistencija! Uhvatio je i sedam lopti i bio je vrlo važan dio pobjede.

Na susretu Phoenixa i Denvera Dario Šarić nije igrao zbog izolacije i Covid protokola, ali je bilo vrlo uzbudljivo. Čak dva produžetka su se igrala u Arizoni, a na kraju su Nuggetsi opet izašli kao pobjednici sa 120:112. Nikola Jokić je bio nestvarno dobar s 29 poena i 22 skoka, ali je ključan bio Jamal Murray koji je u 26 poena ugradio i tešku, gotovo pa nemoguću tricu iz pada s krajem regularnog dijela koja je izborila produžetak. Kod Sunsa su po 21 ubacili Chris Paul i Jae Crowder.

NBA:
Utah Jazz - GS Warriors 127:108
Phoenix Suns - Denver Nuggets 120:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!