Zimski sportovi

Lara Gut-Behrami opet slavila u superveleslalomu

Matej Kačan • nedjelja, 24.01.2021.
Lara Gut-Behrami opet slavila u superveleslalomu

Na ženskom superveleslalomu u Crans Montani je opet slavila Švicarka Lara Gut-Behrami koja je tako u ukupnom poretku povećala prednost ispred sunarodnjakinje Corinne Suter...

Kao i drugi prije dva tjedna, i treći ženski superveleslalom sezone je pripao švicarskoj skijašici Lari Gut-Behrami. Švicarka je sa startnim brojem devet stazu prošla za minutu, 15 sekundi i 63 stotinke te je sa sto novih bodova došla na 245 u disciplini.

To znači povećavanje prednosti ispred sunarodnjakinje Corinne Suter koja je razočarala i u cilj je stigla s tek devetim vremenom i preko sekundu i pol zaostatka za pobjednicom. Gut-Behrami je bila vrlo uvjerljiva i samo je jedna skijašica bila unutar sekunde zaostatka.

To je bila Austrijanka Tamara Tippler koja je zaostala 93 stotinke, a postolje je popunila Federica Brignone sa sekundom i dvije stotinke slabijim vremenom. Iza Brignone se stvorila gužva u vremenima pa je četiri stotinke sporija bila Francesca Marsaglia, a samo 10, odnosno 11 Christine Scheyer i Priska Nufer.

Brignone je trećim mjestom skočila za dva mjesta u poretku discipline gdje je također treća, a iza nje je sad Marta Bassino. Gut-Behrami je skočila i na treće mjesto ukupnog poretka u Svjetskom kupu, a vodeća je i dalje Petra Vlhova.

Super-G (Ž), Crans Montana:
1. Lara Gut-Behrami (ŠVI) 1:15.63
2. Tamara Tippler (AUT) +0.93
3. Federica Brignone (ITA) +1.02
4. Francesca Marsaglia (ITA) +1.06
5. Christine Scheyer (AUT) +1.12
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!