Rukomet

Power rankings: Danci bez problema drže vrh, Francuzi ih prate, Hrvati nestali

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 26.01.2021.
Power rankings: Danci bez problema drže vrh, Francuzi ih prate, Hrvati nestali
Foto: Pixsell

Nakon završetka dlavne runde Svjetskog prvenstva došlo je do promjena i u našem Power rankingsu. Na vrhu je i dalje Danska...

1. (1.) Danska

Danci od početka Svjetskog prvenstva izgledaju najbolje i apsolutni su favoriti za osvajanje titule svjetskog prvaka. Još uvijek su nedodirljivi i nitko im se nije uspio približiti. Ako nastave s ovakvom igrom, moglo bi se reprizirati prošlo SP kojim su projurili.

2. (3.) Francuska

Francuze se nikada ne smije otpisivati, a pokazuje to i ovo Svjetsko prvenstvo. Malo tko im je vjerovao, nisu izgledali dobro u susretima protiv Srbije uoči Prvenstva, ali već u prvom kolu održali su lekciju Norvežanima i još uvijek pobjeđuju.

3. (4.) Švedska

Možda je oslabljena i možda neće osvojiti titulu, ali Švedska igra najljepši rukomet na Prvenstvu. Šveđani imaju ogromnih problema s izostancima, međutim žestoko se bore, preživjeli su nekoliko jako teških susreta i favoriti su za prolaz u polufinale.

4. (2.) Norveška

Još uvijek čekamo da Norveška proigrao u punom smislu. Nakon poraza od Francuske, niže samo pobjede, ali nekako ne izgleda superuvjerljivo. Puno toga je na leđima Sagosena, koliko će ih on moći vući na ovom Prvenstvu?

5. (5.) Egipat

Domaćin je dobar, odličan, nepotrebno se upire prstom baš u egipatsku reprezentaciju zbog probavnih problema nekih sudionika. Egipćani nemaju veze s tim, igraju jako dobar rukomet, izrazito borben, Danci će biti na najtežem ispitu dosad.

6. (7.) Španjolska

Španjolska u svom stiglu, krenula je dizelaški, uopće nije impresionirala u početku, ali kako Prvenstvo odmiče, tako i Španjolska izgleda sve bolje. Iznimno je iskusna reprezentacija, prošla je puno toga i također može daleko.

7. (9.) Mađarska

Mađari su u posljednjem kolu visoko poraženi od Španjolaca, ali su u tom susretu odmarali glavne poluge i svjesno prepustili pobjedu. Igraju bolje nego na prošlim velikim natjecanjima.

8. (-) Katar

Katar je na mala vrata ušao u četvrtfinale. Trebala mu je u zadnjem kolu pomoć Danske protiv Hrvatske, ali Hrvatska je bila toliko loša da se Danci nisu trebali "ubiti" na terenu za visoku pobjedu.

9. (8) Portugal

Portugal je izgledao opasno i dobro do susreta s Francuskom. Tu se raspao. Pomalo je neočekivano doživio raspad u najvažnijoj utakmici, ali zbog samog dojma, najbolji je "od ostatka".

10. (-) Slovenija

Slovenci su bili blizu iznenađenja i prolaza unatoč silnim problemima s probavom kod većeg broja igrača. Do posljednjih sekundi su se držali i imali šansu, ali nisu je iskoristili. I oni su imali visoka nadanja, ali nisu dohvatili četvrtfinale.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!