Nogomet

Mavrović uoči kvalifikacija: 'Želimo igrati brz i moderan futsal'

Branimir Korać • srijeda, 27.01.2021.
Mavrović uoči kvalifikacija: 'Želimo igrati brz i moderan futsal'
Foto: Pixsell

Hrvatska reprezentacija u futsalu danas počinje s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Prvi protivnik u Varaždinu bit će Albanija...

Okrenuta je nova stranica i kreće nova era hrvatskog reprezentativnog futsala. Mato Stanković napustio je klupu reprezentacije nakon onog nes(p)retnog ispada od Češke, a na izborničko mjesto stigao je Marinko Mavrović. Mavrović će debitirati danas u kvalifikacijskom dvoboju protiv Albanije.

U tom susretu neće imati na raspolaganju Maru Đuraša koji je otpao zbog pozitivnog testa na koronavirus, nešto što će čini se još dugo stvarati nervozu kod svih sportaša.

"Zdravstvena situacija je dobra. Imali smo dva testiranja i ispalo je da je Đuraš pozitivan odmah po dolasku tako da je on otpao i odmah smo aktivirali poziv Luki Sutonu. Ostalo je sve u redu. Samo da i dalje ostanemo svi negativni", kaže nam Mavrović.

Od tih susreta s Češkom dosta toga se događalo, ali Mavrović je zadovoljan u kakvom su stanju igrači došli na ove kratke pripreme.

"Sigurno je taj poraz od Češke ostavio traga na igračima, ali nema vremena za plakanje. Odmah nam slijede kvalifikacije, a mi imamo igrače koji imaju mentalnu snagu proći kroz to. Svi su iznimno motivirani i jedva čekamo početak utakmica. Svi su oni spremni, nekima prvenstvo traje, neki su se pripremali i sada kreću s njim, uglavnom su u solidnom stanju. Analizirali smo Albaniju koja ima solidne pojedince i ne smijemo je podcijeniti. Međutim ne bježimo od uloge favorita, želimo ući u ove kvalifikacije s dvije pobjede."

Prva pobjeda trebala bi biti upisana danas protiv Albanije, a druge tri dana kasnije u Aarhusu protiv Danske. Danci su trebali danas gostovati u Ukrajini, međutim nisu otputovali jer im danske vlasti nisu dopustile put za Ukrajinu, Ukrajinci su zatim predložili zamjenu domaćinstva na što Danci nisu pristali.

"Nije mi jasna ta situacija. Rukometaši im igraju na Svjetskom prvenstvu u Egiptu bez problema, a s druge strane vlada im ne dopušta odlazak u Ukrajinu. Trebala se dogoditi i ta zamjena domaćinstva, ali Danci iz nekog razloga nisu htjeli. Tako smo se mi doveli u tešku poziciju, naime imamo utakmicu pa naporan put, kratak oporavak i utakmicu u Aarhusu. Tu nismo u ravnopravnom položaju jer nas Danci dočekuju svježi."

Albanija i Danska su ipak u ovom društvu autsajderi, za prvo mjesto u skupini trebali bi se boriti Hrvatska i Ukrajina.

"Ukrajina je jako neugodna reprezentacija s kojom nemamo pozitivan skor. Međutim uvijek su to bile tijesne utakmice, ja to gledam s neke sportske strane i smatram da smo tu negdje. Te uloge favorita na papiru ipak ne znače ništa i sve treba pokazati na terenu. Najbolji primjer su vam naši rukometašice i rukometaši."

Marinko Mavrović i Duje Maretić, trener Olmissuma koji pomaže Mavroviću u reprezentaciji, donijet će neke novosti u hrvatskoj igri.

"Duje je sjajan mladi trener iza kojeg već sada stoje rezultati. Jako je motiviran, željan rada i pun energije. Dobro surađujemo i kroz treninge vidimo da i igrači dobro prihvaćaju naše sugestije. Probat ćemo pojačati intenzitet presinga i rotacije, ubrzati igru, probati igrati pravi, moderan i brz futsal. Koliko ćemo u tome uspjeti, tek ćemo vidjeti, nadam se da će to dobro izgledati na trenu."

Dio toga vidjet ćemo već danas u susretu s Albanijom, dvoboj u Varaždinu počinje u 19 sati.

FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!