Rukomet

Šegine obrane sedmeraca drže ga u vrhu, Musa među najboljim blokerima

Mihaela Bradovski • srijeda, 27.01.2021.
Šegine obrane sedmeraca drže ga u vrhu, Musa među najboljim blokerima
Foto: Pixsell

Uoči početka nokaut faze zanimljivo je pogledati statistički pregled dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva koji je Hrvatska završila loše. Jedan od podataka koji je dovoljno loš je da je tek 22. po broju postignutih golova.

Najbolji strijelac dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva je sjajni Frankis Marzo koji je postigao 53 pogotka i to sve iz igre, on naime uopće ne izvodi sedmerce. Tri gola manje zabio je Sander Sagosen, ali među njima je čak 21 gol iz sedmeraca.

Najbolji hrvatski strijelac je Marino Marić s 26 postignutih golova, sve iz igre, a to mu je donijelo podjelu tek 35. mjesta.

Što se tiče asistenata, tu je uvjerljivo vodeći Sagosen s 37 podijeljenih asistencija što je čak deset više od Rodriga Salinasa i Andyja Schmida. Domagoj Duvnjak nije daleko, nalazi se na podjeli 18. mjesta sa 17 upisanih asistencija.

Zbroj bodova kombinacijom golova i asistencija tako je na vrh uvjerljivo izbacilo Sagosena koji je upisao 87 bodova, 11 više od drugoplasiranog Marza. Najbolji Hrvat u toj priči je ponovno Marino Marić s 34 boda (26+8) što je dovoljno za podjelu 41. mjesta s Islanđaninom Gislijem Kristjanssonom.

Niti prema osvojenim loptama nema Hrvata u vrhu. Gledajući ukupan broj ukradenih lopti na vrhu su s po njih sedam Lasse Andersson, Jorge Maqueda, Frankis Marzo, Rodrigo Salinas i Mosbah Sanai s tim da Salinas i Sanai imaju utakmicu manje. Od Hrvata najviše ukradenih lopti, njih tri, imaju Duvnjak i Marić što ih stavlja na podjelu 40. mjesta.

U Top 10 Hrvatska ima igrača s najviše izblokiranih šuteva i to Željka Musu koji dijeli šesto mjesto sa sedam blokada. Tu je na vrhu dvojac Blaž Blagotinšek - Simon Hald Jensen s po deset blokada.

Što se tiče vratara, na vrhu po postotku obrana je vremešni Portugalac Humberto Gomes koji je na 43 posto obranjenih šuteva dok ga slijedi Gonzalo Perez de Vargas s 40 posto obrana. Ivan Pešić tu je na diobi 17. mjesta s 33 posto obrana.

Što se tiče sedmeraca, e tu smo dočekali nekog u vrhu. Marin Šego je na račun ona četiri obranjena sedmerca Kataranima na visokom drugom mjestu s baš četiri obranjena šuta i 44 posto uspješnosti. Prvi je Luis Almeida iz Zelenortske republike s jednim upućenim šutom i obranom. Inače najviše sedmeraca obranio je Marokanac Yassine Idrissi, njih osam iz 21 udarca.

Na fair play ljestvici na vrhu se nalazi Zelenortska republika s onom jednom utakmicom, Hrvatska je tu na 12. mjestu s ukupno 22 isključenja i devet žutih kartona, bez crvenih ili plavih. Najgori je dakako Maroko koji je skupio čak šest crvenih kartona, jedan plavi, 35 isključenja i sedam žutih kartona. Nitko mu nije niti blizu.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!