Nogomet

Dinamo u Ligi prvaka mladih kreće protiv Rosenborga

Branimir Korać, gnkdinamo.hr • srijeda, 27.01.2021.
Dinamo u Ligi prvaka mladih kreće protiv Rosenborga
Foto: Pixsell

Održan je ždrijeb parova Lige prvaka mladih, a Dinamo kreće protiv Rosenborga i to kao domaćin početkom ožujka...

Norveški Rosenborg bit će suparnik Dinama na startu ovogodišnje UEFA Youth League, UEFA-ine Lige prvaka mladih. Utakmica prvog kola na rasporedu je 2. ili 3. ožujka u Zagrebu, a pobjednik će se plasirati u šesnaestinu finala.

Uslijed globalne pandemije koronavirusa znatno je promijenjen format natjecanja, a kalendar sužen samo na proljetni dio sezone. To ujedno znači da nema grupne faze natjecanja već klubovi kreću od prvog kola nakon čega slijedi šesnaestina finala i nastavak nokaut sustava sve do same finalne utakmice 20. svibnja u Nyonu. Na rasporedu je jednokružni nokaut sustav, dakle sa samo jednom utakmicom, bez uzvrata.

"S obzirom da se ovogodišnje izdanje Lige prvaka mladih igra na jednu utakmicu, bilo nam je bitno da tu prvu utakmicu igramo doma. Izvukli smo Rosenborg, veliki norveški klub i vjerujem da ćemo se dobro pripremiti. I ove godine imamo velike ambicije u Ligi prvaka mladih, imamo dovoljno vremena za odskautirati protivnika i pripremiti se na najbolji mogući način", ističe šef Dinamove škole Željko Kopić.

Skandinavske momčadi znale su stvarati probleme hrvatskiom klubovima.

"Oni imaju svoj stil igre, to je uvijek čvrsto i tvrdo s puno intenziteta i duel igre. Dobro ćemo ih proučiti i pripremiti se te napraviti sve preduvjete za napraviti prolaz u sljedeću rundu."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!