Rukomet

Maida Arslanagić u podcastu: 'U 40 dana ne možeš mnogo promijeniti'

Matej Kačan • četvrtak, 28.01.2021.
Maida Arslanagić u podcastu: 'U 40 dana ne možeš mnogo promijeniti'

Nastavlja se serija podcasta "Igrač više" s Ivonom Hemen, a ovaj put je u goste došla nekadašnja reprezentativka Maida Arslanagić...

Nekadašnja reprezentativka hrvatske Maida Arslanagić je bila nova gošća podcasta "Igrač više" s Ivonom Hemen. Maida je uz stanje u muškoj rukometnoj reprezentaciji prokomentirala i četvrtfinale te stanje u ženskom rukometu.

"Ostala sam u rukometu s druge strane. Pokrenula sam projekt 'Moje pravo na rukomet' koji je usmjeren na djecu s teškoćama u razvoju. Sudjeluju mnoge bivše rukometašice i sportašice, odaziv djece je velik što samo pokazuje kolika je potreba za ovakvim projektima", kazala je gošća o svom životu nakon igračke karijere.

Nakon toga su se otvorile aktualne teme SP-a u rukometu, a najvažnija je tema loš nastup i ispadanje Hrvatske.

"Ne bih rekla da je to tragično, to je sport i svima se događa. Mnoge su ekipe doživjele sličnu sudbinu na nekom od prvenstava i na to ne treba gledati tako tragično. Otišli smo tamo, nismo ostvarili rezultat, ali se Hrvatska kvalificirala na zadnja 22 velika natjecanja i taj kontinuitet treba držati."

Vremena do kvalifikacija je malo, treba se naći novi izbornik i popraviti mnoge stvari da bi se izborio Tokio i nastavio niz nastupa na velikim natjecanjima. Što i kako popraviti?

"To je jedno jako kompleksno pitanje. Vremena je jako malo, 40 dana. Tko god da dođe će imati težak zadatak. U 40 dana bi se možda i moglo nešto napraviti da u tom vremenu igrači žive i treniraju zajedno, ali kad igrači idu u klubove i opet se vraćaju na dva-tri dana priprema je teško mijenjati. Treba dobro pogledati utakmice i izvući pouke, popraviti što nije valjalo. Lako se sad praviti pametan, ja ne bih komentirala igru niti je to moje, za to postoje izbornik i trener. Jedino mogu reći da se vidi da su igrači dali sve od sebe. Tužno mi je kad vidim da se moraju ispričati javnosti nakon svega što su dali. To nisam doživjela vani", poručila je Arslanagić.

Najveća priča Prvenstva je zapravo odlazak Line Červara koji je ostavku dao nakon poraza od Argentine dok su šanse još postojale. Dobio se dojam da je ostavio momčad na cjedilu.

"Malo je bilo ishitreno, ali smo od njega navikli na takve izjave. Sigurno nije bilo ni vrijeme ni mjesto, ali su gluposti uopće pričati o tome je li to izbacilo iz takta igrače. Došli su tamo s nekim ciljem, pripremaš se bez obzira na to što se događa sa strane. Na kraju se ispričao i uvidio da je loš potez. Imamo dosta domaćih imena, ali što nam to vrijedi kad ne dajemo šansu. Možemo dovesti stranca, ali koliko će ostati", kazala je gošća o ideji stranca na klupi.

Cijeli podcast pogledajte na Facebooku Vrijeme je za rukomet ili na donjoj poveznici:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!