Nogomet

Kutak za kladioničare: U Španjolskoj borba za opstanak, bodove trebaju i Belupo i Varaždin

Branimir Korać • petak, 29.01.2021.
Kutak za kladioničare: U Španjolskoj borba za opstanak, bodove trebaju i Belupo i Varaždin

Petak nam donosi niz zanimljivih susreta, u fokusu je polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva, ali i nastavak natjecanja u ligama diljem Europe...

Valladolid - SD Huesca (21:00)

Valladolid i Huesca i prije sezone su okarakterizirani kao dio onih koji će se boriti za opstanak u La Ligi. To se i događa, obje momčadi su u situaciji da moraju do pobjede. Valladolid je u boljoj situaciji, nalazi se na 16. mjestu s dva boda više od zone ispadanja. S druge strane Huesca je na posljednjem mjestu uz samo jednu upisanu pobjedu u 20 odigranih kola. Potreban je veliki zaokret u igri Huesce da bi se pokrenula i ostala u ligi.

Tu jednu pobjedu ostvarila je tek u 13. kolu kada je ugostila Alaves, još jednu momčad koja se bori za opstanak. Tu je slavila s 1:0 i činilo se da bi možda mogla krenuti nabolje, ali od tada je upisala šest poraza i dva remija. Remizirala je kod kuće s Levanteom 1:1 i u prošlom kolu kod kuće s Villarrealom bez pogodaka. Valladolid je tri kola bez pobjede, nakon što je u gostima svladao Getafe s 1:0, poražen je od Valencije te je remizirao s Elcheom i Levanteom od kojeg je nekoliko dana kasnije izgubio u Kupu kralja kod kuće 4:2.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Valladolida 2.40, neriješeno 3.10, pobjeda Huesce 3.00

Slaven Belupo - NK Varaždin (18:00)

Slaven Belupo i Varaždin nisu daleko od borbe za opstanak i svaki poraz može ih gurnuti u težu poziciju, posebno ako je upisan protiv izravnog konkurenta. Slaven Belupo je ovdje u nešto povoljnijoj situaciji jer ima pet bodova prednosti nad posljednjeplasiranom Lokomotivom i dva boda ispred Varaždina koji ima i utakmicu više. Ono što je loše za Koprivničance, imaju tri uzastopna poraza, a nakon prošlog u Puli bili su iznimno nezadovoljni suđenjem u tom susretu. Varaždin je pak u zadnja tri kola upisao dvije pobjede i to protiv Hajduka i Rijeke, promjena trenera u Varaždinu očito je imala dobar učinak.

"Zašto su djelitelji pravde dijelili nepravdu to samo oni znaju. Ja im šaljem ovaj put oprost iz ponosne Koprivnice, ali poručujem da smo mi premali klub da bi se navikli na nošenje ovakvih teških križeva. Znate i sami da se križ nosi zbog tuđih, a ne svojih grijeha. Varaždin je emocionalna momčad koja je u usponu, a ova utakmica je bitna jer nas je umjetni poraz u Puli vratio u borbu za ostanak u ligi, umjesto da nas je zaslužena pobjeda katapultirala u borbu za gornji dio ljestvice. Recept će zapravo biti vrlo jednostavan. Opustiti se, nabaciti osmijeh i uživati svih 90 minuta. Lopta je okrugla", poručuje Tomislav Stipić.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Slaven Belupa 2.20, neriješeno 3.50, pobjeda Varaždina 4.00

Francuska - Švedska (17:30)

Prvi polufinalni par na ovom Svjetskom prvenstvu čine Francuska i Švedska. Francuzi u ovaj susret ulaze nakon što su se namučili protiv Mađara, mogli su taj susret riješiti i bezbolnije, ali na kraju su slavili tek nakon produžetaka. Tu pobjedu možda su platili ostankom bez dvojice važnih igrača, ozljede imaju Timothey N'Guessan i Luka Karabatić koji su upit ni za ovaj dvoboj. Ako oni ne budu bili spremni, bit će to velik hendikep za Francuze, N'Guessan je bitan u napadačkoj fazi dok je Karabatić jedan od ključnih obrambenih igrača. No Gille ima dobar izbor i zakrpat će rupe.

Švedska s druge strane nije imala težak posao u četvrtfinalu. Katar nije bio protivnik koji joj treba stvoriti probleme u ovakvoj utakmici, kvalitetniji i taktički spremniji Šveđani, bez obzira na Valera Riveru na drugoj strani, vrlo visoko su slavili. Na ovom Prvenstvu igraju sjajan rukomet, jedan od najboljih i najučinkovitijih bez obzira što su značajno oslabljeni i nemaju na raspolaganju niz vrlo bitnih igrača.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Francuske 1.80, neriješeno 9.50, pobjeda Švedske 3.00

Baskonia - Žalgiris Kaunas (21:00)

Baskonia je u velikoj gubitničkoj seriji i očajnički treba pobjedu, Ova kriza u koju je ušla udaljila ju je od pozicija koje vode u doigravanje i pala je tek na 13. mjesto na ljestvici. Trenutno je na omjeru 9-13 te neće biti lako uhvatiti priključak i vratiti se u igru za doigravanje. Susret protiv Žalgirisa je definitivno taj koji Španjolci moraju dobiti, no neće im biti jednostavno jer je Žalgiris za razliku od njih u pozitivnom ritmu te ima u zadnja dva kola pobjede protiv Olympiakosa kod kuće i Valencije u gostima.

Najveća opasnost Žalgirisu će prijetiti od Litavca. Rokas Giedraitis je sjajan šuter koji može serijama prelomiti utakmicu, a zbog svoje prošlosti sa Žalgirisom, koji ga je u nekoliko navrata htio dovesti, ali nikada nije htio platiti koliko je potrebno, bit će posebno motiviran. Na drugoj strani bit će Marius Grigonis koji je u prošlom kolu sa sirenom pogodio za pobjedu Baskonije kod Valencije. U međusobnom dvoboju u prosincu Žalgiris je bio uspješniji s visokih 92:73.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Baskonije 1.80, neriješeno 16.0, pobjeda Žalgirisa 2.60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!