Košarka

Bogdanović sa sedam trica najbolji u 11. pobjedi Jazza u nizu

Matej Kačan • subota, 30.01.2021.
Bogdanović sa sedam trica najbolji u 11. pobjedi Jazza u nizu

I dalje traje niz pobjeda Utah Jazza koji se protegao na 11 utakmica, a u novoj pobjedi je najbolji pojedinac u redovima Jazza bio Bojan Bogdanović...

Utah Jazz već 11 utakmica zaredom ne zna za poraz i sve uvjerljivije drži vrh Zapada i lige, a svoj ritam polako pronalazi i Bojan Bogdanović. Hrvatski je šuter nakon pokojeg slabijeg tricaškog izdanja napokon namjestio nišanske sprave te je upisao svoju najbolju šutersku partiju sezone.

Bojan je ubacio čak sedam trica od 11 pokušaja uz ukupan šut 10/16 i 5/5 s linije slobodnih bacanja za 32 poena u pobjedi Jazza nad Dallasom. Bogdanović je podijelio i dvije asistencije za 32 minute na terenu te je bio najbolji strijelac Ute u 120:101 pobjedi.

Nije Dallas imao šanse, Bojanu je uvelike pomogao i Mike Conley s 22 poena i devet dodavanja i opet se nije osjetio izostanak Donovana Mitchella. Već u prvoj dionici je Utah napravila najveći dio posla te je s 37:12 udarila tijek i ritam susreta.

Kod Mavericksa je 25 poena uz šest skokova i sedam dodavanja imao Luka Dončić, ali Mavsi na 8-11 teško pronalaze svoj ritam i Slovenac nije dovoljan za pobjede.

Nakon što su pet dana bili udaljeni od ekipe zbog Covid protokola, Paul George i Kawhi Leonard su se vratili u sastav LA Clippersa i odmah su pomeli Orlando Magic na gostovanju. Bila je to 15. pobjeda za Clipperse koji vjerno prate Utah i preskočili su Lakerse, a završilo je s uvjerljivih 116:90.

Početna petorka je odradila najveći dio posla i razlike pa za Ivicu Zupca i kolege s klupe nije ostalo mnogo. Hrvatski je centar imao četiri poena i sedam skokova uz 2/5 iz igre za 20 minuta, dok je George vodio Clipperse s 26 poena, devet skokova i pet dodavanja. Leonard je ubacio 24.

Luke Šamanića i dalje nema u sastavu San Antonio Spursa koji igraju iznad očekivanja, a sad su prekinuli i niz od pet pobjeda Denver Nuggetsa. Spursi su slavili sa 119:109 sjajnom suradnjom DeMara DeRozana koji je imao 30 poena i 10 dodavanja te Dejountea Murrayja koji je ubacio 26.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!