Nogomet

Kutak za kladioničare: Arsenal ima težak posao u velikom dvoboju protiv Uniteda

Branimir Korać • subota, 30.01.2021.
Kutak za kladioničare: Arsenal ima težak posao u velikom dvoboju protiv Uniteda

Ova subota kao i svaka druga iznimno je bogata sportom, a danas nas očekuje niz sjajnih dvoboja u gotovo svim ligama koje su u pogonu...

Arsenal - Manchester United (18:30)

Vrlo zanimljiv dvoboj u 21. kolu Premier lige. Manchester United mora se iskupiti za veliki kiks iz prošlog kola s kojim je donekle kompromitirao šanse u borbi za naslov prvaka Engleske. Izgubio je potpuno neočekivano od Sheffield Uniteda na Old Traffordu što je odmah pokrenulo priče o tome kako United ipak nije spreman za borbu za titulu. U Londonu ima priliku to demantirati i dobrim nastupom protiv Arsenala ostati visoko i za petama gradskom rivalu Cityju koji je u velikom naletu. U naletu je i Arsenal koji nakon duboke krize igra sve bolje. Riješio se utega Mesuta Özila i doveo na posudbu Martina Odegaarda.

"Manchester u Bruni Fernandesu ima jednog od najboljih igrača lige. Pogledajte statistiku i ono što pruža momčadi, neupitno je da ih je dramatično poboljšao. Dugo je vremena vjerojatno bio najbolji igrač lige. Učinak koji je imao bio je ogroman. Za to su platili veliku cijenu, a kod nas, Martinova je situacija potpuno drugačija. Dobili smo igrača koji u posljednjih nekoliko mjeseci nije igrao gotovo ništa, ali vjerujemo da ima sve kvalitete i talent da bude dobitak za našu momčad. Prerano je reći hoću li ga ovdje koristiti, vidjet ćemo kako će reagirati na treningu", kaže Mikel Arteta.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Arsenala 3.00, neriješeno 3.40, pobjeda Manchester Uniteda 2.70

Cedevita Olimpija - Partizan (19:00)

U 17. kolu ABA lige Cedevita Olimpija dočekuje momčad Partizana. Ljubljančani su na omjeru 10-3 i dobrom su ritmu, imaju četiri uzastopne pobjede te ovdje očekuju novu. Na svom parketu Cedevita Olimpija ima tek jedan poraz i to protiv Mornara iz Bara koji je slavio u Ljubljani na kraju prošle godine s 93:88. Od tog poraza, Cedevita Olimpija je odigrala samo jednu domaću utakmicu i to prije tjedan dana protiv Budućnosti koju je svladala u zaostalom susretu petog kola.

I dok Cedevita Olimpija igra dobro i nalazi se u pozitivnoj seriji, Partizan upravo suprotno. Beograđani se cijele sezone muče i ne izgledaju dobro. Na omjeru su 7-8, doigravanje gotovo sigurno neće vidjeti, a trenutno su u nizu od dva vezana poraza. Po drugi put ove sezone izgubili su od Borca iz Čačka i Budućnosti. U Eurokupu su izborili Top 16 i tamo su izgledali sasvim solidno, otvorili su Top 16 ogromnom pobjedom protiv Trenta, ali kasnije su dva puta poraženi pa tako gledajući sva natjecanja, Partizan je u zadnjih pet utakmica četiri puta poražen.

Koeficijenti (Supersport): Pobjda Cedevite Olimpije 1.60, neriješeno 17.0, pobjeda Partizana 3.20

Leipzig - Leverkusen (18:30)

Dvoboj drugoplasiranog Leipziga i trećeplasiranog Bayera utakmica je kola u Njemačkoj. I jedni i drugi u prošlom kolu upisali su kiks, Bayern je s druge strane slavio i odvojio se dodatno na ljestvici. Leipzig je trenutno drugi na ljestvici s tri boda više od Bayera, ali mu Bayern sada bježi već velikih sedam bodova. U prošlom kolu Leipzig je gostovao kod davljenika Mainza i izgubio potpuno neočekivano s 3:2 iako je dva puta vodio. S druge strane Bayer je ugostio Wolfsburg i upisao poraz 1:0. Taj poraz i nije takvo iznenađenje jer se Bayer ne može pohvaliti posebno dobrom formom jer je u zadnjih šest kola upisao samo jednu pobjedu.

Što se tiče izostanaka i jedni i drugi imaju velikih problema i ne mogu računati na niz igrača. Najveći broj njih vuče ozljede i igraju zakrpani, ali sa svakom utakmicom se iznova procjenjuje njihovo stanje i prati mogu li nastupiti. Leipzig tako i dalje ne može računati na veliko pojačanje pristiglo iz Salzburga Dominika Szoboszlaija koji ima problema s aduktorom i neće ga duže vrijeme biti na travnjaku. Benjamin Henrichs je i dalje van konkurencije zbog ozljede koljena. Bayer može računati na Timothyja Fosu-Mensaha koji je završio s karantenom. Zbog ozljeda definitivno ne konkuriraju Exequiel Palacios iako je krenuo s treninzima, Julian Baumgartlinger, Santiago Arias i Mitchell Weiser.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Leipziga 2.00, neriješeno 3.80, pobjeda Bayera 4.20

Hajduk - Lokomotiva (19:10)

Nakon poraza u derbiju protiv Dinama, Hajduk na Poljudu dočekuje posljednjeplasiranu Lokomotivu. Splićani su poraženi u Maksimiru, ali nisu ostavili loš dojam, nisu bili zatvoreni već su pokušavali igrati i stvoriti Modrima probleme. Sada ih očekuje utakmica u kojoj sam dobar dojam neće biti dovoljan i u kojoj se očekuje pobjeda. Lokomotiva je u ogromnim problemima, posljednja je na ljestvici i mora se pod hitno pokrenuti. Na žalost po Jerka Leku, njegova momčad mora na gostovanje koje je jako teško za vađenje, u Splitu rijetki mogu računati na bodove. Ponovno je Lokomotiva imala dosta promjena i odlazaka i dolazaka igrača, promijenila je i trenera i očekivano je da trenutno nije na razini na kojoj bi željela biti.

"Analizirali smo ih. Mislim da su dobra momčad. Nećemo ih podcijeniti zbog lošijih rezultata. Pripremit ćemo utakmicu tako da znamo što sve oni mogu. Sigurno ćemo tražiti i neka drukčija rješenja u odnosu na ove dvije utakmice. Igrali smo protiv Dinama, najbolje momčadi. Moramo se na isti način pripremiti i za utakmicu s Lokomotivom. To je idući korak koji moramo napraviti. To što sam napravio neke rotacije ne znači da nisam zadovoljan s nekim igračima. Nemamo vremena za trening, već nas čeka dosta utakmica, tako da su rotacije igrača normalne. Nastavit ćemo tako. Za mene je važno vidjeti odgovore koje mi igrači daju na utakmici. Ovdje će također biti promjena", ističe Paolo Tramezzani.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Hajduka 1.65, neriješeno 4.00, pobjeda Lokomotive 7.00

Villarreal - Real Sociedad (21:00)

Villarreal u 21. kolu dočekuje Real Sociedad i ide po nova tri boda. Vrlo važan dvoboj za obje momčadi, posebno jer trebaju prekinuti niz utakmica bez pobjede. Villarreal je u prošla dva kola remizirao protiv Granade i Huesce u susretima u kojima je očekivao pobjedu, a Real Sociedad je zadnja tri kola bez pobjede s remijima protiv Osasune i Real Betisa te porazom od Seville. Villarreal, gledajući sva natjecanja, već sedam utakmica ne zna za poraz, ali polako su ga počele napadati ozljede pa je ostao bez Vicentea Iborre, Marija Gaspara, Samuela Chukwuezea, Gerarda Morena i Juana Foytha. Srećom Real Sociedad nije u dobroj formi i u zadnjih deset kola upisao je samo jednu pobjedu.

"Bit će ovo teška utakmica protiv sjajne momčadi koja je ove sezone jako napredovala. Vrlo je kvalitetna na kolektivnoj i individualnoj razini i ima svoj prepoznatljiv stil igre. Kada izgubi loptu, vrlo je agresivna i traži vraćanje posjeda. Ovo je dvoboj dvije izjednačene momčadi koje pretendiraju na prve četiri pozicije. Vidjet ćemo gdje smo trenutno. Nisu imali dobre rezultate u zadnje vrijeme, ali igraju na vrlo visokoj razini. Pobjeda u Bilbau, ligaški i superkup susreti protiv Barcelone, sjajna igra u Sevilli unatoč porazu, to je Real kakav očekujemo, sastav koji će nas natjerati da pružimo najbolje od sebe", kaže Unai Emery.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Villarreala 2.60, neriješeno 3.30, pobjeda Real Sociedada 3.30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!