Košarka

Jokić utakmicom karijere prekinuo niz Jazza, Bogdanović zabio 29

Matej Kačan • ponedjeljak, 01.02.2021.
Jokić utakmicom karijere prekinuo niz Jazza, Bogdanović zabio 29

U ranijim terminima NBA večeri je prekinut niz od 11 pobjeda u nizu Utah Jazza. Usprkos dobroj partiji Bogdanovića, niz je prekinuo Nikola Jokić sjajnom izvedbom...

Nakon 11 uzastopnih pobjeda, zaustavljen je veliki niz Utah Jazza. Jazzeri su stigli u goste susjedima u Coloradu, a Denver je na krilima fantastičnog Nikole Jokića uvjerljivo svladao protivnika. Jokić je u prvom dijelu bio nezaustavljiv, vodio je svoju ekipu do 79 poena u prvom poluvremenu te vodstva od 23 poena razlike, a sam je zabio 33.

U drugom dijelu je ipak malo usporio i zaustavio se na 47 poena, što je izjednačenje rekorda karijere, ali nije ni bilo potrebno stiskati do kraja jer Jazz je brzo izgubio šanse za pobjedu. Jokić je uz 47 poena imao i 12 skokova i pet asistencija, a 18 poena je dodao Will Barton.

Najbolji pojedinac kod Jazza je bio Bojan Bogdanović koji je nastavio s dobrim šuterskim partijama te je za 32 i pol minute ubacio 29 poena (8/13 iz igre, 5/10 trice) uz četiri skoka i dva dodavanja, a po 13 su dodali Mitchell i Clarkson.

U ranijem je susretu također igrao hrvatski košarkaš. LA Clippersi su vrlo lako svladali NY Knickse sa 129:115, a Kawhi Leonard je s 28 poena vodio pobjednike. Još pet igrača je bilo dvoznamenkasto, a Ivica Zubac je za 22 i pol minute imao osam poena (3/5 iz igre) uz sedam skokova i četiri dodavanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!