Košarka

Wizardsi u nevjerojatnoj završnici okrenuli susret protiv Netsa

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.02.2021.
Wizardsi u nevjerojatnoj završnici okrenuli susret protiv Netsa

Noćašnji dio NBA programa donio je četiri susreta i dvije pobjede velikim preokretima u završnici. Wizardsi su u zadnjih osam sekundi okrenuli Netse, a Sixersi u zadnjoj dionici Pacerse...

Sjajnu utakmicu odigrali su Washington Wizardsi i Brooklyn Netsi. Netsi ovaj put bez Jamesa Hardena, a izgubili su utakmicu u kojoj su vodili pet razlike osam sekundi prije kraja.

8.1 sekundu prije kraja Bradley Beal ubacio je tricu za smanjenje na 146:144 da bi nakon toga Garrison Matthews odbio loptu prilikom ubacivanja Joea Harrisa. Lopta je došla do Russella Westbrooka koji 4.3 sekunde prije kraja ubacuje tricu za vodstvo. 2.9 sekundi prije kraja Timothee Luwawu-Cabarrot nije realizirao zicer i Netsi su upisali poraz. Totalni kolaps u samoj završnici.

Westbrook je upisao 41 poen uz deset skokova i osam asistencija, a Bradley Beal dodao je 37 poena i šest skokova. Kod Netsa Kevin Durant ubacio je 37 poena uz sedam skokova i šest asistencija, Joe Harris 30 poena (8/13 trica) uz pet asistencija, Kyrie Irving 26 poena uz osam asistencija, a Jeff Green 23 poena uz sedam skokova.

Minnesota je napokon upisala pobjedu i pomaknula se s posljednjeg mjesta u ligi. Slavila je protiv Cavaliersa sa 109:104 u zanimljivom dvoboju u kojem je svaka momčad imala svoje dobre i loše trenutke. Susret je prelomljen početkom zadnje dionice kada su Cavsi predugo ostali bez poena, Minnesota stvorila razliku i mirno privela utakmicu kraju.

Predvodili su je s po 23 poena Anthony Edwards (pet skokova) i Malik Beasley. Kod poraženih Andre Drummond ubacio je 25 poena uz 22 skoka, a Darius Garland dodao je 17 poena i pet asistencija.

Raptorsi nisu imali problema protiv Magica, glatko su slavili sa 115:102. Imali su i više od 20 poena prednosti te pobjeda niti u jednom trenutku nije bila pod upitnikom.

Pascal Siakam je ubacio 30 poena uz deset skokova, a po 12 poena dodali su Terence Davis, Kyle Lowry (15 asistencija, šest skokova) i DeAndre Bembry. Kod Magica Cole Anthony ubacio je 16 poena uz pet skokova i šest asistencija, a Nikola Vučević dodao je 15 poena i 14 skokova.

Pacersi su doživjeli totalni kolaps u završnici protiv Philadelphije i upisali su poraz 119:110. Imali su u završnici treće dionice i 20 poena prednosti, ali dopustili su gostima da zadnju četvrtinu dobiju čak s 37:15, naprave veliki preokret i upišu pobjedu.

Tobias Harris ubacio je 27 poena uz osam skokova, Ben Simmons 21 poen uz sedam asistencija i šest skokova, a Dwight Howard 11 poena uz 15 skokova. Kod poraženih Malcolm Brogdon upisao je 25 poena i pet skokova, a Domantas Sabonis 21 poen uz osam skokova.

NBA:
Washington Wizards - Brooklyn Nets 149:146
Minnesota Timberwolves - Cleveland Cavaliers 109:104
Toronto Raptors - Orlando Magic 115:102
Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 110:119

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!