Ostali sportovi

Duplantis i Lavillenie u razmaku od nekoliko sati preskočili preko šest metara

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 01.02.2021.
Duplantis i Lavillenie u razmaku od nekoliko sati preskočili preko šest metara

Svjetski rekorder u skoku s motkom Šveđanin Armand Duplantis i njegov francuski kolega Renaud Lavillenie u razmaku od nekoliko sati postavili su najbolje rezultate ove sezone u svijetu.

Duplantis je skočio 6.01 metra u skoku s motkom na dvoranskom mitingu u Düsseldorfu postigavši najbolji rezultat sezone. Međutim, nekoliko sati kasnije Francuz Renaud Lavillenie je na mitingu u Tourcoingu skočio centimetar više.

Duplantis je prošle godine u sezonu ušao u siječnju skokom od 6 metara u Dusseldorfu, a potom je poljskom Torunu preskočio 6.17 metara i za centimetar popravio svjetski rekord Francuza Renauda Lavilleniea iz 2014. godine. Nekoliko dana kasnije je Glasgowu preskočio 6.18 metara za novi rekord.

Ovoga puta 21-godišnji Šveđanin je u Dusseldorfu pobijedio sa 6.01 metara. Zatim je letvicu postavio na visinu novog svjetskog rekorda (6.19m), ali nije uspio.

"Bilo mi je jako drago vratiti se na natjecanje. Naravno, osjećao sam da sam malo zahrđao, ali zaista sam zadovoljan sa 6.01", kazao je "Mondo".

Komentirao je i pokušaj obaranja svog svjetskog rekorda.

"Znao sam što trebam učiniti, ali danas to jednostavno nisam imao u sebi", dodao je.

Duplantisov najbolji rezultat ove sezone vrijedio je samo nekoliko sati, jer je Lavillenie skočio centimetar više na mitingu u Tourcoingu. Time je prvi put od 17. ožujka 2016. prešao granicu od šest metara. Tada je postao dvoranski svjetski prvak u Portlandu.

Iskusni Francuz tada je postavio letvicu na visini svjetskog rekorda, 6,20 metara, ali je odustao nakon prvog neuspješnog pokušaja.

Duplantis i Lavillenie sastat će se sljedeće subote na mitingu u Rouenu, a zatim tri dana kasnije u Lievinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!