Tenis

Borna Gojo propustio šest meč lopti i ispao od Popyrina

Matej Kačan • utorak, 02.02.2021.
Borna Gojo propustio šest meč lopti i ispao od Popyrina
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisač Borna Gojo na dramatičan je način izgubio u prvom kolu turnira u Melbourneu. Gojo je imao čak šest meč lopti, ali je propustio sve i izgubio u tri tie-breaka...

Nakon što je jučer praktički riješen meč na Murray River Openu propustio Marin Čilić, u utorak je istu stvar učinio i Borna Gojo. On je u prvom kolu u Melbourneu imao čak šest meč lopti protiv Alekseja Popyrina, ali je na kraju izgubio maratonski meč od dva i pol sata i tri tie-breaka.

Popyrin je u susret ušao kao favorit i na kraju je slavio, ali je Gojo prvu polovicu meča odigrao fantastično i sve je imao u svojim rukama. U prvom setu je svaki igrač jako dobro čuvao svoj servis, tek u dva gema bi igrač na return strani imao break loptu.

Australac je spasio jednu pri 1:1, a Gojo je vratio 30:40 gem kasnije. Ušlo se u trinaestu igru gdje su oba igrača također servirala sjajno, a pri 8:8 Gojo radi mini-break i uzima prvi set s 10:8. U drugi set Gojo ulazi sjajno, poveo je s 2:0, ali Australac od toga radi dva breaka te je poveo s 4:3 uz servis za 5:3.

No, Gojo spašava i to, vraća se na 4:4, uspješno odrađuje svoj servis te je na samo gem od pobjede. Na servisu Australca je imao i 0:40, ali je propustio i to i čak četiri meč lopte u tom gemu. U trinaestoj igri nije imao šanse i Australac sa 7:2 izjednačava.

U trećem setu se opet sjajno servira i nitko nema niti jednu break šansu. Opet idemo u tie-break, a tamo Popyrin odlazi na 4:1. No, Gojo je nadoknadio i to, došao do 6:5, a onda i 7:6 uz servis za meč. Međutim, Hrvat je jutros u ključnim trenucima bio slabiji od protivnika pa Australac osvaja tri poena u nizu, od čega dva mini-breaka te dolazi do slavlja.

Tako je jedini predstavnik na ovom turniru ostao Borna Ćorić koji je kao četvrti nositelj u prvom kolu bio slobodan, a u drugom kolu će igrati protiv boljeg iz meča Troicki-Ruusuvuori.

ATP Melbourne, Murray River Open, prvo kolo:
Borna Gojo (Hrvatska) - Aleksej Popyrin (Australija) 7:6, 6:7, 6:7

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!