Košarka

Održan košarkaški ždrijeb za OI, Hrvatska i Srbija mogu u istu skupinu

Matej Kačan • utorak, 02.02.2021.
Održan košarkaški ždrijeb za OI, Hrvatska i Srbija mogu u istu skupinu
Foto: Pixsell

Održan je ždrijeb košarkaškog turnira na OI u Tokiju, a ako prođu svoje kvalifikacijske turnire, Hrvatska i Srbija će se naći već u skupini B s Nigerijom i Australijom...

Održan je ždrijeb skupina za košarkaški turnir na Olimpijskim igrama koji bi se trebao odigrati od 25. srpnja do sedmog kolovoza ako sve bude po planu. FIBA i MOO su promijenili sustav natjecanja pa će umjesto dvije grupe po šest ekipa sad biti tri skupine po četiri.

U četvrtfinale će se plasirati po dvije ekipe iz svake skupine i dvije najbolje trećeplasirane ekipe. Skupinu A čine Iran, Francuska, SAD te pobjednik kvalifikacijskog turnira koji se igra u kanadskoj Vitoriji, a na kojem sudjeluju Grčka, Kina, Kanada, Urugvaj, Češka i Turska.

U skupinu B će Australija i Nigerija te pobjedniti turnira iz Splita i Beograda. U Splitu će uz domaćina Hrvatsku igrati i Tunis, Brazil, Njemačka, Rusija i Meksiko. U Beogradu će se putnik tražiti među domaćinom, Novim Zelandom, Dominikanskom Republikom, Portorikom, Italijom i Senegalom.

Ako Hrvatska i Srbija kao domaćini izbore svoje vize za OI, to će značiti da ćemo u Tokoju već u skupini gledati reprizu četvrtfinala iz Rija kad je Srbija u dramatičnoj završnici izbacila Hrvatsku i uništila snove o olimpijskoj medalji.

Četvrtu skupinu čine Argentina, Japan, Španjolska i pobjednik turnira u Kaunasu na kojem igraju Litva, Južna Koreja, Venecuela, Poljska, Slovenija i Angola. Svi kvalifikacijski turniri trebali bi se odigrati od 29. lipnja do 4. srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!