Košarka

Hrvatske košarkašice izborile nastup na Europskom prvenstvu

Branimir Korać • četvrtak, 04.02.2021.
Hrvatske košarkašice izborile nastup na Europskom prvenstvu
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija kvalificirala se na Europsko prvenstvo, a plasman je osigurala pobjedom protiv Njemačke 80:66...

Šest godina Hrvatska je čekala plasman na Europsko prvenstvo košarkašica. Napokon je uspjela, svladala je u Rigi Njemačku 80:66 i tako potvrdila prvo mjesto u skupini I u društvu Njemačke, Sjeverne Makedonije i Latvije.

Najbolji plasman na europskim prvenstvima za Hrvatsku je još uvijek ono peto mjesto iz 2011. godine, a zadnji nastup imala je 2015. godine u Mađarskoj i Rumunjskoj. Tada je u prvoj fazi natjecanja svladala Latviju u Veliku Britaniju te izgubila od Srbije i Rusije te prošla u drugu rundu gdje je poražena od Španjolske, Litve u Slovačke što joj je na kraju donijelo 12. mjesto.

U Rigi je znala da je pobjeda protiv Njemačke vodi na Europsko prvenstvo, a unatoč problemima s kojima se suočavala, reprezentacija pod vodstvom Stipe Bralića potvrdila je da je bolja od Njemica i glatko je slavila.

Početak susreta nije bio dobar i Njemice su stigle do visoke prednosti. Vodile su vrlo rano 21:9, međutim Hrvatska se probudila, u drugoj dionici preuzela vodstvo te do odlaska na odmor došla na rub dvoznamenkaste prednosti.

U nastavku nije bilo nikakve dvojbe, Hrvatska je imala i 20 poena viška te iako je Njemačka u jednom trenutku smanjila na sedam poena minusa, mirno je privela susret kraju.

Po 23 poena u hrvatskim redovima ubacile su Iva Slonjšak (deset skokova) i Ivana Dojkić (sedam skokova, šest asistencija), a Marija Režan dodala je 17 poena i šest skokova.

U njemačkim redovima Luisa Geiselsoder je ubacila 21 poen uz devet skokova, a Laura Hebecker dodala je 17 poena.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!