Košarka

Bogdanović još jednom u odličnom izdanju, Jazz glatko slavio u Atlanti

Branimir Korać • petak, 05.02.2021.
Bogdanović još jednom u odličnom izdanju, Jazz glatko slavio u Atlanti

U noćašnjem programu u NBA ligi u akciji je bio Bojan Bogdanović koji je odigrao odličnu utakmicu u pobjedi Jazza protiv Hawksa...

Golden State Warriorsi odličnom igrom u drugom poluvremenu nadigrali su i svladali Dallas Maverickse. Na poluvremenu je Dallas imao dva poena prednosti, a onda je uslijedio uragan gostiju u drugom dijelu koji dobivaju s čak 73:40 i odlaze do vrlo visoke pobjede.

Kelly Oubre bio je posebno raspoložen s 40 poena (7/10 trica) i osam skokova, Stephen Curry je dodao 28 poena i šest asistencija, a Draymond Green 11 poena, šest skokova i 15 asistencija.

Kod Dallasa Luka Dončić je ubacio 27 poena uz šest skokova i šest asistencija, a Kristaps Porzingis dodao je 25 poena (5/8 trica) i pet skokova.

I bez Victora Oladipa Houston Rocketsi bili su uspješni u gostima kod Memphisa. Slavili su sa 115:103 u susretu u kojem su dominirali od početka. Imali su i 25 poena prednosti te su glatko stigli do pobjede.

John Wall ubacio je 22 poena uz osam asistencija, a Eric Gordon dodao je 20 poena i pet skokova. Na drugoj strani Desmond Bane ubilježio je 16 poena, a Ja Morant dodao je 15.

Portland Trail Blazersi i bez Damiana Lillarda, Jusufa Nurkića, CJ-a McColluma, Derricka Jonesa, znači četvorice iz startne petorke, svejedno su slavili u gostima kod Philadelphije sa 121:105. Sixersima je prije susreta otpao Ben Simmons, no to je neusporedivo s problemima Portlanda.

Blazerse su predvodili Gary Trent s 24 poena, Carmelo Anthony s 22 poena i pet asistencija te Enes Kanter sa 17 poena i 18 skokova. Kod Sixersa Joel Embiid završio je s 37 poena i pet skokova te Tobias Harris s 12 poena, 11 skokova i pet asistencija.

Lakersi su uz triple-double LeBrona Jamesa stigli do pobjede protiv Denvera. Problema je bilo u prvom poluvremenu koje je proteklo u znaku Nuggetsa koji su imali i 12 poena viška. No u drugom dijelu apsolutni preokret i u konačnici visoka pobjeda Lakersa.

James je završio susret s 27 poena, deset skokova i deset asistencija, a Dennis Schröder dodao je 21 poen. Kod poraženih Jamal Murray ubacio je 20 poena uz pet asistencija, Monte Morris dodao je 16 poena, a Nikola Jokić je zaustavljen na 13 poena i deset skokova.

Bojan Bogdanović odigrao je još jednu sjajnu formu i potvrdio je kako je polako uhvatio pravu formu. Jazz je slavio u Atlanti 112:91 uz važnu ulogu hrvatskog reprezentativca.

Utah je odradio još jednom sjajan posao koji je bio olakšan neigranjem Traea Younga, a obrana gostiju jako dobro je reagirala u zaustavljanju ostalih ključnih aduta.

Bogdanović je za 30 minuta ubacio 21 poen (8/12 za dva, 1/2 za tri, 2/2 slobodna) uz šest skokova, a Jordan Clarkson dodao je 23 poena uz sedam skokova. John Collins sa 17 poena i sedam skokova bio je prvo ime Hawksa.

NBA:
Dallas Mavericks - Golden State Warriors 116:147
Memphis Grizzlies - Houston Rockets 103:115
Philadelphia 76ers - Portland Trail Bčlazers 105:121
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 114:93
Atlanta Hawks - Utah Jazz 91:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!