Tenis

Mektić i Pavić osvojili i Murray River Open

Matej Kačan • nedjelja, 07.02.2021.
Mektić i Pavić osvojili i Murray River Open
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisači koji odnedavno igraju u paru Nikola Mektić i Mate Pavić osvojili su i drugi turnir zajedno. Nakon turske Antalyje, Mektić i Pavić slavili su i na Murray River Openu u Melbourneu...

Hrvatski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić će u sjajnoj formi ući u Australian Open. U novoj sezoni otkako hrvatski reprezentativci i ponajbolji igrači parova na svijetu igraju zajedno, osvojili su i drugi turnir na kojem su nastupili.

Tako su Mektić i Pavić nakon Antalyje pokorili i Melbourne, i to za samo sat i 13 minuta u finalu protiv petih nositelja, Jeremyja Chardyja i Fabricea Martina iz Francuske. Francuzi su otpor pružili u prvom setu u kojem su uspjeli nadoknaditi 4:2 i izboriti tie-break.

No, u trinaestoj igri su hrvatski tenisači krenuli sjajno s 4:0 i lako su uzeli prvi set sa 7:2. Jednako dobro kreće i drugi set, break odmah na početku i vodstvo od 2:0. Francuzi nisu imali niti jednu šansu za povratak u set i meč pa Pavić i Mektić stvar završavaju i drugim breakom za 6.3 i pobjedu.

Prva je ovo pobjeda za hrvatski par u dva seta u Melbourneu, sve dosad su uzeli s 2:1. No, veseli fantastična forma za hrvatske tenisače, kao par će ući u prvi Grand Slam sezone sa savršenim 8-0 omjerom nepobjedivosti i dva naslova uz dva turnira.

ATP Murray River Open, finale parova:
Nikola Mektić/Mate Pavić (HRV, 1) - Jeremy Chardy/Fabrice Martin (FRA, 5) 7:6, 6:3

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!