Nogomet

Kutak za kladioničare: Benfica i Famalicao traže izlaz iz krize

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.02.2021.
Kutak za kladioničare: Benfica i Famalicao traže izlaz iz krize

Ponedjeljak nam donosi dosta tenisa te ponešto nogometa, a mi ćemo ipak dati prednost nogometu i dvobojima u Lisabonu i Madridu...

Benfica - Famalicao (20:00)

Benfica u 18. kolu portugalskog prvenstva na svom travnjaku dočekuje Famalicao, momčad koja se nalazi u borbi za opstanak. Za razliku od Famalicaa, Benfica je na četvrtom mjestu, ali loša forma ju je udaljila od borbe za naslov prvaka. U zadnja četiri kola upisala je tri remija i poraz, Sporting je na vrhu za to vrijeme ubilježio tri pobjede i remi stoga je vrlo lako za dokučiti gdje se Benfica uvela u probleme.

Dobra vijest za nju je da Famalicao ne izgleda ništa bolje, dapače, nalazi se na predzadnjem mjestu s 14 osvojenih bodova, što je 20 manje od Benfice. U nizu je od tri uzastopna poraza i to je gubio 1:0 kod kuće od Guimaraesa, 2:1 u gostima kod Nacionala te 2:0 u gostima kod Moreirensea. Sada mu slijedi najteža utakmica u tom nizu, ali bodovi su mu jako bitni i neće se samo tako predati.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Benfice 1.35, neriješeno 5.80, pobjeda Famalicaa 12.0

Donna Vekić - Yafan Wang (3:00)

Donna Vekić je i dalje u potrazi za formom, previše se poraza nakupilo, a zadnji put slavila je još na US Openu prošle godine. Nakon toga upisala je šest uzastopnih poraza među kojima je neke definitivno mogla izbjeći. U New Yorku je izgubila od Pironkove, u Rimu od Anisimove, na Roland-Garrosu od Bare, u Ostravi od Kudermetove, Abu Dhabiju od Pere i u konačnici prošli tjedan opet od Pironkove. Nije niz igračica koje su nepobjedive.

U takvoj formi i Yafan Wang izgleda neugodno iako je Kineskinja od ožujka prošle goine upisala sve poraze. Stvar je u tome da jednostavno nije igrala, nije se pojavila na US Openu i Roland-Garrosu, a ove godine odigrala je dva meča i oba izgubila. U Abui Dhabiju svladala ju je Katerina Bondarenko, a prošli tjedan na Gippsland Trophyju Kaja Juvan. S Donnom se susrela 2019. godine u Acapulcu i slavila u tri seta.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Vekić 1.50, pobjeda Wang 3.00

Atletico Madrid - Celta (21:00)

Madridski Atletico čvrsto drži vrh ljestvice i bio bi ogroman kiks kada bi sada ostao bez titule prvaka Španjolske. Prednost na Barcelonom i Real Madridom je sedam bodova i još ima čak dvije utakmice manje. Pobjedom protiv Celte može povećati razliku na ljestvici i iako se čini kako je veliki favorit uoči ovog susreta, potreban je oprez je je koronavirus ponovno u momčadi te su pozitivni Moussa Dembele, Joao Felix i Mario Hermoso.

Dodajmo tu još i Kierana Trippiera koji je suspendiran, upitnik nad Šimom Vrsaljkom i odjednom Diego Simeone ima dosta posla u slaganju slagalice, tko će istrčati na travnjak. Celta je momčad iz sredine poretka koja nije u nekoj formi, a u kakvom je stanju, dovoljno govori podatak da je iz Kupa kralja ispala od niželigaša Ibize i to s ogromnih 5:2. Ipak, motiv je na strani sastava iz Viga koji želi okrenuti situaciju u kojoj se nalazi.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Atletica 1.70, neriješeno 2.80, pobjeda Celte 6.80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!