Zimski sportovi

Krenulo SP u skijanju, Lara Gut-Behrami osvojila zlato u superveleslalomu

Matej Kačan • četvrtak, 11.02.2021.
Krenulo SP u skijanju, Lara Gut-Behrami osvojila zlato u superveleslalomu

Nakon što su zbog vremenskih uvjeta bile odgađane, napokon su krenule utrke na skijaškom SP. Prvi na rasporedu je ženski Super G koji je osvojila Lara Gut-Behrami...

p>Napokon je održana i prva utrka Svjetskog skijaškog prvenstva u Cortini D'Ampezzo, a čast da otvori SP je pripala ženskom superveleslalomu. Svoju dominaciju iz Svjetskog kupa u toj disciplini je prenijela Lara Gut-Behrami koja je slavila u utrci te je osvojila prvo svjetsko zlato.

Gut-Behrami je stazu prošla za minutu, 25 sekundi i 51 stotinku, a i srebro je otišlo u Švicarsku. Drugoplasirana je s 34 stotinke zaostatka bila Corinne Suter, dok je postolje popunila Amerikanka Mikaela Shiffrin s 47 stotinki zaostatka, što je bilo dovoljno za broncu.

Četvrtoj Čehinji Ester Ledecki je postolje izmaklo za šest stotinki, dok je peta bila Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie s vremenom od 1:26.04. Gut-Behrami je tako došla do zlata u Super G-ju nakon srebra od 2013. te bronce iz 2017., dok je Shiffrin došla do osme medalje.

U istoj disciplini se nastavlja SP jer će Super G s početkom u 13 sati voziti skijaši, a u ponedjeljak su na rasporedu kombinacije u obje konkurencije. Utrke i početak SP su bili odgađani zbog loših vremenskih uvjeta u Cortini.

SP Cortina d'Ampezzo, superveleslalom (Ž):
1. Lara Gut-Behrami (Švi) 1:25.51
2. Corinne Suter (Švi) +0.34
3. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.47
4. Ester Ledecka (Češ) +0.53
5. Kajsa Vickhoff Lie (Nor) +0.65
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!